Catwoman #7

Cats & Penguins
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Catwoman #7

WriterJoëlle JonesArtistsElena Casagrande, Fernando BlancoPublisherDC Comics

Με το πρώτο story-arc της νέας σειράς CATWOMAN να έχει ολοκληρωθεί (και να έχει κερδίσει, σε σημαντικό βαθμό, τις εντυπώσεις), ήμουν πολύ περίεργος να δω την κατεύθυνση που θα πάρει ο τίτλος στη συνέχεια.

Σε αυτό, βέβαια, δεν βοηθάει το γεγονός ότι το τεύχος #7 είναι το πρώτο από τα δύο μέρη μιας – εμφανώς – filler ιστορίας. Όλη η υπόθεση έχει να κάνει με τον Penguin, που ταξιδεύει στη Villa Hermosa για να αναζητήσει την Catwoman. Η ιστορία είναι αρκετά γρήγορη, πολυυυύ decompressed και διαβάζεται ευχάριστα. Όμως, η ουσία είναι ότι… δεν υπάρχει ουσία, στην πραγματικότητα! Όλο το νταβαντούρι θα μπορούσε να έχει συμβεί σε τρεις-τέσσερις σελίδες, χωρίς να μεσολαβήσουν πολλά από τα δραματικά που λαμβάνουν χώρα. Νομίζω ότι ο Penguin και η Catwoman, έχουν πολύ ευκολότερους τρόπους να επικοινωνούν, από τη χρήση βομβών και ξύλου.

Το filler theme υπάρχει και στο σχέδιο, με τους Elena Casagrande & Fernando Blanco να κάνουν πολύ καλή δουλειά, διατηρώντας το “Joëlle Jones feeling”. Κανένα παράπονο σε αυτόν τον τομέα.

Δεν περιμένω τόσο το επόμενο τεύχος, όσο το μεθεπόμενο, όπου – λογικά – θα έχουμε το νέο, μεγάλο storyline. Οψόμεθα.