Best Spider-Man Villains

Για να γίνει κανείς ήρωας χρειάζεται εχθρούς!
6

Jackal

Ξέρω ότι, για πολλούς, ο Jackal αποτελεί έναν κάπως γραφικό αντίπαλο, όμως πιστεύω ότι του αξίζει μια θέση σε αυτό το Top 10. Ανήθικος κι εμμονικός με τον Peter Parker όσο ίσως κανείς από τους αντιπάλους του, από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι σήμερα, εξελίχθηκε σε έναν από αυτούς τους villains που οι πράξεις του είχαν ουσιαστικό impact στον χαρακτήρα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Miles Warren, όπως ήταν λογικό, συνδέθηκε με τα γεγονότα του “Clone Saga”, μιας ιστορίας που έχει φάει αρκετό θάψιμο, παρ’ όλο που, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι τόσο κακή όσο λέγεται και γράφεται. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι στιγμάτισε τον χαρακτήρα τη δεκαετία του 1990, με αποτέλεσμα, για χρόνια, ο Jackal να καταλήξει “στον πάγκο”.

Ο Dan Slott στο 10ετές run του, τον επανέφερε στο προσκήνιο και προσπάθησε να τον τοποθετήσει ξανά ψηλά ανάμεσα στους villains του Spider-Man, και, παραδόξως, τα κατάφερε, παρ’ όλο που για το τέλος μας φύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη στο, τραγικό απ’ όλες τις απόψεις, “Dead No More: The Clone Conspiracy”, το οποίο δεν πρόκειται καν να σχολιάσω περαιτέρω.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1