Heroes In Crisis #5

Αργό, φλύαρο κι ενοχλητικό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Heroes In Crisis #5

WriterTom KingArtistClay MannPublisherDC Comics

Η πρώτη μου εντύπωση από το HEROES IN CRISIS #1 ήταν ότι πρόκειται για ένα από εκείνα τα comics που, ώρες- ώρες, πιστεύω ότι οι εκδοτικές κυκλοφορούν με βασικό τους στόχο να εκνευρίσουν εμένα. Και αυτό είχε να κάνει με τη συνολική προσέγγιση του Tom King, τη θεματολογία του, και, κυρίως, με την επιλογή αλλά και το characterization των πρωταγωνιστών της ιστορίας του. Πέντε τεύχη μετά, η άποψη μου όχι μόνο δεν έχει αλλάξει αλλά έχω πλέον χάσει και όποια ψήγματα ενδιαφέροντος είχα, καθώς η σειρά, εκτός των άλλων, αποδεικνύεται και τρομαχτικά αργή.

Στο πέμπτο τεύχος, λοιπόν, Booster Gold και Blue Beetle ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να λύσουν το μεγάλο μυστήριο. Μην περιμένετε, όμως, να διαβάσετε το team-up που θα ευχαριστιόταν κάθε old school οπαδός της DC, καθώς θα απογοητευτείτε. Παράλληλα, Batgirl και Harley Quinn συνεργάζονται για να εντοπίσουν τα ίχνη του Booster Gold. Τέλος, ο Superman δίνει μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία μιλάει ανοιχτά στον κόσμο για τη λειτουργία του Sanctuary.

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ βαρέθηκα τραγικά στην προσπάθεια να τελειώσω το τεύχος. Συγχρόνως, δεν βρήκα την αποκάλυψη στο τέλος ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και, σίγουρα, καθόλου πρωτότυπη. Ευτυχώς, τα σχέδια του Clay Mann είναι φανταστικά, όμως η φλυαρία του King δεν σε αφήνει ούτε αυτά να ευχαριστηθείς με την ησυχία σου.

Αν, πάντως, ενθουσιαστήκατε με την αρχή και την πορεία της σειράς, το πέμπτο τεύχος δεν θα σας απογοητεύσει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν βρίσκω κανένα απολύτως λόγο να συνεχίσετε να διαβάζετε τη σειρά.