Man Without Fear #5

Μια εξαιρετική ιστορία που ξεπέρασε τις προσδοκίες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Man Without Fear #5

WriterJed MacKayArtistDanilo BeyrouthPublisherMarvel Comics

Ως μεγάλος και ένθερμος θαυμαστής του Daredevil, μετά το φινάλε του “The Death of Daredevil”, περίμενα πως και πως το επόμενο βήμα. Έχοντας το φινάλε του MAN WITHOUT FEAR στα χέρια μου, οφείλω να ομολογήσω πως όχι μόνο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, αλλά στέκεται και ως μια από τις πιο δυνατές και ουσιαστικές ιστορίες του Daredevil.

Η πεντάτευχη ιστορία του ανθρώπου χωρίς φόβο, είναι γεμάτη συναίσθημα, πόνο και φόβο. Η ιστορία κάνει βουτιά στα βαθιά και αναλύει τον χαρακτήρα του Matt Murdock a.k.a. Daredevil, όσο λίγες. Τα κίνητρα του ήρωα βγαίνουν στην επιφάνεια και αναλύονται, ενώ παράλληλα περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο η αλλαγή στον χαρακτήρα του. Το πως μεταμορφώθηκε από άφοβος σε φοβισμένο, αλλά και το πως θα διαχειριστεί αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Μέσα από αυτό το εξαιρετικά καλογραμμένο εσωτερικό ταξίδι, βλέπουμε την πορεία του ήρωα. Το πως τον άλλαξε και πως άλλαξε και τους γύρω του. Έτσι, στο πέμπτο και τελευταίο τεύχος, έρχεται η λύτρωση και η λύση, εφόσον είναι πλέον έτoιμος να αγκαλιάσει τους φόβους του και να μην τους αφήσει να τον κρατήσουν πίσω. Δεν είναι πια ο άνθρωπος χωρίς φόβο, θα είναι, όμως, για πάντα ο Daredevil.