Edgar Allan Poe’s Snifter Of Terror #4

Έντγκαρ Άλαν πωπωπω…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Edgar Allan Poe’s Snifter Of Terror #4

WritersBryce Ingman, Hunt Emerson, Kek-w, Mark RahnerArtistsAlan Robinson, Hunt Emerson, Lee Carter, Greg ScottPublisherAhoy Comics

Όπως και στα προηγούμενά τεύχη της σειράς, έτσι και εδώ, το comic δανείζεται τέσσερις κλασικές ιστορίες από τον μεγάλο Edgar Allan Poe, τις οποίες και διασκευάζει, προσθέτοντας ελαφρές χιουμοριστικές πινελιές.

Τα διηγήματα του Poe είναι σύντομα, καλογραμμένα και πολύ χορταστικά. Από πλευράς έκτασης, είναι εύκολο να τα αλλάξεις λίγο, για να χωρέσουν σε τέσσερις με πέντε σελιδούλες ενός comic. Από πλευρά περιεχομένου, πρέπει να είναι κανείς πιο προσεκτικός, για να προσθέσει και κάτι ουσιαστικό στις ήδη αριστουργηματικές ιστορίες.

Η παρούσα σειρά μας έχει δώσει μερικά ωραία δείγματα ιστοριών, αλλά και αρκετές μετριότητες, με το τέταρτο τεύχος να συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος. Χωρίς να μας δίνουν κάτι το σπουδαίο ή το… τρομαχτικά αστείο, οι δημιουργοί κάνουν μια απλά “OK” δουλειά. Ανά στιγμές, υπάρχουν κάποια καλά κωμικά σημεία, συνολικά, όμως, το αποτέλεσμα δεν ενθουσιάζει.