Daredevil #1

Ο διάβολος δεν είναι πλέον ατρόμητος!

Μετά το άκρως προσωπικό και σκοτεινό THE MAN WITHOUT FEAR, ο Daredevil έχει υποστεί ένα soft reboot και πλέον έχουμε στα χέρια μας το DAREDEVIL #1.

Ο Matt Murdock, έχοντας φλερτάρει με τον θάνατο και επιζήσει από θαύμα, είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στην παλιά του ζωή. Σχεδόν. Βλέπετε, ο Murdock δεν είναι πλέον ο ίδιος, ούτε σωματικά, ούτε ψυχικά. Το σώμα του μετά βίας μπορεί να ανταποκριθεί στις παλιές του συνήθειες και ψυχολογικά βρίσκεται στην πιο ευάλωτη περίοδό του. Είναι γεγονός πως ο Daredevil δεν είναι πλέον ατρόμητος. Έχει γνωρίσει τον φόβο και τον έχει κοιτάξει κατάματα. Πλέον είναι μέρος της ζωής του. Όμως, έχει αποφασίσει πως αυτό δεν θα τον σταματήσει από το να είναι ο Διάβολος της Hell’s Kitchen.

Έτσι, φοράει και πάλι την κόκκινη στολή του και βγαίνει να πολεμήσει το έγκλημα. Θέλει η παρουσία του να γίνει γνωστή στους κατοίκους. Θέλει να ξέρουν πως ο Διάβολος επέστρεψε. Περισσότερο βασίζεται στον φόβο τους για εκείνον, παρά σε αυτά που μπορεί να κάνει ο ίδιος, καθώς ακόμη αναρρώνει.

Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε όπως ακριβώς τα έχει φανταστεί, καθώς μια απλή συμπλοκή με κάποιους ληστές, είναι αρκετή για να τον οδηγήσει στο κατώφλι του θανάτου. Αιμόφυρτος και ασταθής, καταφέρνει, την τελευταία στιγμή, να φύγει από τον τόπο του εγκλήματος, πριν σωριαστεί ή τον συλλάβουν, και να γυρίσει στο διαμέρισμα του. Όμως, μέσα σε αυτούς που πρόσεξαν την παρουσία του και την επιστροφή του στην πόλη, είναι και ο δήμαρχος πλέον, Wilson Fisk. Και κανένας δεν θα ήθελε να είναι στο στόχαστρο του Fisk, όταν έχει την παρούσα φυσική κατάσταση του Daredevil.

Το πρώτο τεύχος της νέας σειράς καταφέρνει να χτίσει, με άριστη μεθοδικότητα, την εύθραυστη και παραπαίουσα κατάσταση του Daredevil. Καθώς όλη του η ύπαρξη, υπερηρωική και μη, κρέμεται από μια κλωστή. Υπάρχει ένταση και φοβάσαι στην κάθε μπουνιά που ρίχνει, καθώς νιώθεις και εσύ πως οι δυνάμεις του τον έχουν εγκαταλείψει.

Παρ’ όλα αυτά, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και προκαλεί ενθουσιασμό, το να βλέπεις τον Matt Murdock να φοράει και πάλι την iconic στολή του και να επιστρέφει στην δράση. Υπάρχει κάτι το λυτρωτικό σε αυτό του το ταξίδι, αλλά και στην προσπάθειά του να γυρίσει ξανά στις περασμένες του δόξες.