Avengers - No Road Home #1

Μέτριο στα όρια του αδιάφορου
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Avengers - No Road Home #1

WritersMark Waid, Al Ewing, Jim ZubArtistPaco MedinaPublisherMarvel Comics

Ένα περίπου χρόνο μετά το “Avengers: No Surrender”, η συγγραφική ομάδα πίσω από το εγχείρημα ενώνει ξανά τις δυνάμεις της για να μας διηγηθεί μια ακόμη ιστορία.

Καθώς το σκοτάδι αρχίζει ξαφνικά να καλύπτει όλο το σύμπαν, η Voyager επιστρέφει και ξεκινά να μαζεύει ήρωες από όλη τη Γη, για μια νέα αποστολή. Έτσι, οι Scarlet Witch, Hulk, Hawkeye, Vision, Spectrum, Rocket Raccoon και Hercules ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί της και ταξιδεύουν στον Όλυμπο, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη και μια νέα ανερχόμενη απειλή.

Ενώ η βασική ιδέα δεν είναι κακή, το τεύχος πάσχει από τα γνωστά προβλήματα που αναφέρονται συνέχεια κάθε φορά που η κουβέντα πάει στα comics της Marvel. Αχρείαστο χιούμορ, εξυπνακίστικοι διάλογοι και αναφορές στα social media, ώστε να αποδείξουν πόσο relevant παραμένουν και, γενικώς, μια νοοτροπία αφήγησης που μοιάζει να εμπνέεται περισσότερο από το MCU παρά από το ύφος των comics της εκδοτικής. Από την άλλη, αν και δεν μου αρέσει ο Paco Medina, το τεύχος στέκεται αξιοπρεπώς σχεδιαστικά, χωρίς βέβαια να συναρπάζει, αλλά και χωρίς να εμπεριέχει κάτι που μπορεί να ενοχλήσει ιδιαίτερα τον αναγνώστη.

Συνολικά, πρόκειται για μια εισαγωγή που σε όλα τα επίπεδα είναι μέτρια. Αν σας έχει κουράσει ο Jason Aaron στο AVENGERS, μπορεί εδώ να βρείτε αυτό που ψάχνετε καθώς η ιστορία, υπό μια έννοια, είναι πιο κοντά στην παράδοση των “Earth’s Mightiest Heroes”. Παράλληλα όμως, να είστε προετοιμασμένοι να βρεθείτε αντιμέτωποι με πράγματα που θα σας ξενίσουν και πιθανόν θα σας ενοχλήσουν.