Thor #10

Ένας εύθραυστος Odin
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Thor #10

WriterJason AaronArtistMike Del MundoPublisherMarvel Comics

Καθώς η απειλή του Malekith κοντοζυγώνει, ο Odin, αντί να προετοιμάζεται για το χειρότερο, επιλέγει να περιφέρεται καταθλιπτικά στα ερείπια της Argard και να πίνει κρύες μπύρες. Ο ερχομός του γιου του, Thor, θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός ομηρικού καυγά. Ταυτόχρονα, σε ένα πιο παγωμένο βασίλειο, ο Loki αντιμετωπίζει προβλήματα με τον δικό του πατέρα.

Το THOR #10 είναι ουσιαστικά μια εκτεταμένη παρουσίαση της ψυχοσύνθεσης του ηγέτη της Asgard και πατέρα των θεών, Odin. Από τα λίγα comics του Thor που έχω διαβάσει, ο Odin παρουσιάζεται περισσότερο ως σοφός αρχηγός και ικανός πολεμιστής. Εδώ, ο Jason Aaron δοκιμάζει μια διαφορετική προσέγγιση, καθώς μας δίνει έναν πολύ πιο ευάλωτο χαρακτήρα, που έχει καταφέρει να αποξενωθεί από την οικογένειά του και να βουλιάξει το βασίλειό του στην παρακμή.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι μέσα σε όλη αυτή την απελπισία, ο Odin φαίνεται να μην το βάζει κάτω και να έχει ακόμα αρκετό τσαγανό, κάτι που δεν τον κάνει να μοιάζει με τελειωμένη υπόθεση και προοικονομεί πιθανώς (;) την εξιλέωσή του στα μετέπειτα τεύχη…

Μεγάλο ατού του τεύχους είναι και το πανέμορφο σχέδιο του Mike Del Mundo. Το πανέμορφο εξώφυλλο ήταν αυτό που με τράβηξε εξ αρχής στο να ανοίξω και να ξεφυλλίσω το εσωτερικό του, το οποίο ήταν γεμάτο με εξίσου εντυπωσιακά σκίτσα και χρώματα.
Ωραίο σχέδιο, ενδιαφέροντες χαρακτήρες… Το αποτέλεσμα; Ένα διασκεδαστικό τεύχος, το οποίο αξίζει τον χρόνο σας.