Οι Νικητές Των 91ων Βραβείων Oscar

Η Marvel έκανε quadro-kill!

Τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, έλαβαν χώρα τα 91α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ο θείος Oscar ισομοίρασε τα βραβεία σε αρκετές ταινίες, δίχως να υπάρχει κάποιος μεγάλος νικητής. Και αν αναρωτιέστε, τελικά το THE FAVOURITE του Λάνθιμου πήρε ένα μόνο Oscar, για τον πρώτο γυναικείο ρόλο.

Όσον αφορά στις μεταφορές από comics, το BLACK PANTHER κέρδισε 3 από τα 6 βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφιο. Συγκεκριμένα, ο Ludwig Goransson πήρε το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης, ενώ η Ruth E. Carter το βραβείο καλύτερων κοστουμιών και η Hannah Beachler το βραβείο καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης και έγιναν οι πρώτοι Αφρο-Αμερικανοί νικητές αυτών των κατηγοριών. Επίσης, το BLACK PANTHER, είναι η πρώτη ταινία comic adaptation που παίρνει 3 Oscars, καθώς το μέγιστο που είχε λάβει μια κινηματογραφική μεταφορά ήταν δύο, χάρη στη μοναδικότητα του THE DARK KNIGHT, πριν ακριβώς δέκα χρόνια.

Στον τομέα του animation, η Sony Animation πήρε το πρώτο της Oscar, χάρη στο SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE, σπάζοντας το πολυετές σερί της Disney/Pixar. Οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι ήταν τα RALPH BREAKS THE INTERNET, ISLE OF DOGS, INCREDIBLES 2 και MIRAI. Η Disney/Pixar  φέτος αρκέστηκε στο βραβείο καλύτερου animation μικρού μήκους, χάρη στο συγκινητικό και ιδιαίτερο BAO, το οποίο είχε προβληθεί στους κινηματογράφους πριν το INCREDIBLES 2.