Doom Patrol S01E02

Donkey Patrol
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Doom Patrol

Season/EpisodeS01E02 WritersShoshana Sachi, Neil Reynolds DirectorDermott Downs CastMatt Bomer, Brendan Fraser, Timothy Dalton, Alan Tudyk, April Bowlby NetworkDC Universe

To δεύτερο επεισόδιο της σειράς της DC μας συστήνει τον Cyborg, ο οποίος έρχεται στo mansion του Chief για να βοηθήσει τα υπόλοιπα μέλη της Doom Patrol να βρουν τον αρχηγό τους. Τα περίεργα και ευτράπελα δε θα λείψουν, εντείνοντας τον ανορθόδοξο και παράξενο χαρακτήρα της σειράς, o οποίος λειτουργεί τόσο ιδανικά. Από την αρχή κιόλας, ο Mr Nobody εξακολουθεί να σπάει τον τέταρτο τοίχο με τον μοναδικό του τρόπο και να αποκαλεί τους θεατές “fans του Grant Morrison και DC trolls”. Mε αυτά και με άλλα, η μεταφορά του DOOM PATROL στη μικρή οθόνη καταφέρνει σιγά-σιγά να εδραιώνεται ως μάλλον το πιο ανατρεπτικό και υψηλής ποιότητας εγχείρημα της DC εδώ και αρκετά χρόνια.

Το επεισόδιο μπορεί να είναι τρελό και προκλητικό, αλλά αυτό δε λειτουργεί σε βάρος των χαρακτήρων, τους οποίους ο θεατής έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει περαιτέρω, μέσα από τα τερτίπια του Mr Nobody. Οι Matt Boomer, April Bowlby και Brendan Frazer δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες, ενώ το σενάριο δίνει την ευκαιρία στην Diane Guerrero να ξεδιπλώσει περισσότερες προσωπικότητες της Crazy Jane. Η προσθήκη του Cyborg στην ομάδα είναι ενδιαφέρουσα και φαίνεται να έχει καλή χημεία, τόσο με τον Chief όσο και με το άλλο robot της σειράς.

Ξεκάθαρα καλύτερο από το TITANS, το DOOM PATROL βασίζεται σε κάτι που η DC φαίνεται να είχε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι η σημασία ενός καλού σεναρίου. Τα δύο πρώτα επεισόδια κατάφεραν να ξεχωρίσουν για το πόσο καλογραμμένα είναι και, αν συνεχίσουν έτσι, τότε το DOOM PATROL έχει ελπίδες να γίνει ότι ήταν το τηλεοπτικό DAREDEVIL για τη Marvel, πριν ακυρωθεί.