Friendly Neighborhood Spider-Man #3

Άκρως ευχάριστο και χαριτωμένο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Friendly Neighborhood Spider-Man #3

WriterTom TaylorArtistJuann CabalPublisherMarvel Comics

To FRIENDLY NEIGHBORHOOD SPIDER-MAN συνεχίζει να είναι ένα άκρως ευχάριστο και χαριτωμένο comic, με πολλές δόσεις χιούμορ, στο στιλ που μας έχει συνηθίσει ο Tom Taylor. H συνταγή του επιτυγχάνει όταν εφαρμόζεται σε ένα χαρακτήρα όπως ο Peter, δημιουργώντας διασκεδαστικές ιστορίες, στις οποίες το επίκεντρο είναι η αγάπη για τους συνανθρώπους του και η αξιολάτρευτη προσωπικότητα του. Στο τρίτο τεύχος, που θυμίζει το CHRONICLES OF NARNIA, πράγμα που το σχολιάζει και ο ίδιος ο Spider-Man, o ήρωας βρίσκεται σε μια ανάποδη Νέα Υόρκη, μέσω ενός υπερφυσικού ασανσέρ, μαζί με την ηλικιωμένη Rumour για να σώσουν την Lelaini. Την ίδια στιγμή, ο Johnny Storm έχει αναλάβει το ρόλο του babysitter για τα δύο παιδιά της Leilani.

Το artwork είναι ζωντανό και οι φιγούρες καλοσχεδιασμένες, θυμίζοντας μια πιο κλασική προσέγγιση στον σχεδιασμό superheroes, η οποία πάραυτα εμφανίζεται φρέσκια. Δεν είναι εκπληκτικό, αλλά καταφέρνει να δώσει μια αίσθηση ηρωικότητας, συνδυασμένης με τη ζεστασιά των χρωμάτων που ταιριάζει απόλυτα στον Spider-Man.

Αν και το FRIENDLY NEIGHBORHOOD SPIDER-MAN φαίνεται να συζητιέται περισσότερο για τις φήμες που το θέλουν να ακυρώνει το τρισκατάρατο “Οne More Day”, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να το πιάσει κανείς στα χέρια του. Σέβεται απόλυτα τον Peter και τη θέση του στο σύμπαν της Marvel, είναι ευχάριστο και θυμίζει κάτι από το παρελθόν, ενώ την ίδια στιγμή καταφέρνει να εμφανίζεται φρέσκο, ακόμα κι όταν ασχολείται με ένα χαρακτήρα με πάνω από 60 χρόνια ιστορίας.