Black Widow #2

Νέα εξόρμηση με άνισο αποτέλεσμα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Widow #2

WritersSylvia Soska, Jen SoskaArtistFlavianoPublisherMarvel Comics

Η Natasha ταξιδεύει στη Madripoor, όπου το έγκλημα βασιλεύει, και βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σαδιστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες εμπλέκονται σε βασανιστήρια κατά των πιο αδύναμων. Αποφασισμένη να σταματήσει μια και καλή το δίκτυο που βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι, ρίχνεται στον αγώνα, μπλέκοντας σε καβγάδες με αρχηγούς συμμοριών και λακέδες της Madripoor.

Άλλη μια προσπάθεια για να αποκτήσει η Black Widow τη δική της σειρά, που μέχρι στιγμής καταλήγει σε ένα άνισο αποτέλεσμα και σε ένα comic κατώτερο σε σύγκριση με περασμένες solo εξορμήσεις. Οι επαναλαμβανόμενοι διάλογοι και η έλλειψη πρωτοτυπίας του σεναρίου δε βοηθούν, ενώ και το artwork πάσχει σε πολλά σημεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο χρωματισμός των σκίτσων είναι αρκετά ενδιαφέρων και σε ένα διαφορετικό comic θα ήταν αξιοπρόσεκτος, αλλά φαίνεται κάπως αταίριαστος για μια ηρωίδα σαν τη Black Widow, η οποία λάμπει όταν τα comic της ακολουθούν μια noir αισθητική. Το comic είναι γεμάτο χρώμα, οι φιγούρες είναι ατσούμπαλες, ενώ τα καλύτερα panels είναι αυτά που ξετυλίγουν την βίαιη ιστορία ενός μικρού κοριτσιού μέσω των τραγικών αναμνήσεων της.

Αν και δεν είναι άθλιο, είναι ένα comic το οποίο φαίνεται πολύ λίγο για ένα χαρακτήρα όπως η Natasha, η οποία σαφέστατα αξίζει καλύτερες ιστορίες και αισθητική. Και είναι σίγουρα κρίμα που η Marvel δε φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη προσοχή σε μια από τις πιο δημοφιλείς ηρωίδες της.