Doomsday Clock #9

Στην τελική ευθεία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Doomsday Clock #9

WriterGeoff JohnsArtistGary FrankPublisherDC Comics

Το ένατο τεύχος του DOOMSDAY CLOCK μπαίνει κατευθείαν στο ψητό, χωρίς περιττές εισαγωγές, δείχνοντάς μας ότι έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία για την κορύφωση του δράματος. Και αν υπάρχει – ακόμα – η παραμικρή αμφιβολία, αυτή διαλύεται όταν διαβάσει κάποιος τον τίτλο αυτής της ιστορίας. Είναι μία μόνο λέξη, αλλά είναι η πιο βαρύνουσα λέξη στην υπερ-ογδοντάχρονη ιστορία της DC: “Crisis”.

Οι ήρωες του DC Universe έχουν εντοπίσει την πηγή της έκρηξης που έγινε στη Μόσχα με στόχο τον Superman (και τη φήμη του στον κόσμο). Και η πηγή βρίσκεται στον Άρη. Και στον Άρη βρίσκεται ο Doctor Manhattan. Ω, ναι. Ήρθε η ώρα της face-to-face αναμέτρησής του με το DCU. Meta highlight είναι, φυσικά, η στιγμή που ο Doctor Manhattan αντιμετωπίζει τον Captain Atom, τον ήρωα που είχε τη θέση του στην αρχική ιδέα του Alan Moore και στον οποίο βασίστηκε εν τέλει.

Το DOOMSDAY CLOCK πάει για δυνατό finish, με τον Johns να παίζει το DCU στα δάκτυλα και τον Frank να κάνει “παπάδες”.