Shazam #3

Seven soldiers of... defeat?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shazam #3

WriterGeoff JohnsArtistsDale Eaglesham, Marco Santucci, Mayo “Sen” NaitoPublisherDC Comics

Στο τρίτο τεύχος της σειράς, η Shazam family απολαμβάνει τη φιλοξενία του King Kid, στο βασίλειο των Funlands, καθώς ο οικοδεσπότης προσπαθεί να πείσει τον Billy να μοιραστεί τη δύναμή του, για να διασωθεί το σύνολο των Magiclands. Όταν όμως ο Billy αρνείται, ο King επιστρατεύει άλλες μεθόδους, προκειμένου να πείσει την μαγική οικογένεια.

Κάθε συγγραφέας έχει λίγο-πολύ τη νόρμα του. Σε αυτό το τεύχος διαγράφεται ξεκάθαρα η μέθοδος γραφής του Johns – ορμώμενος από μια πτυχή του χαρακτήρα, ξεκινάει να χτίζει ή και να εμβαθύνει ένα κομμάτι της μυθολογίας του. Στην προκειμένη περίπτωση, εξερευνούμε τα Magiclands και πιο συγκεκριμένα τα Funlands, με όλη την “μαγεία” και τη διαφθορά που κρύβουν, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε για τα υπόλοιπα βασίλεια. Το concept είναι πολλά υποσχόμενο και, όπως κλείνει το τεύχος, φαίνεται ότι θα ξεδιπλωθεί πιο σύντομα απ’ ότι νομίζουμε.

Το art team έχει πετύχει μια καλή ισορροπία – οι πιο παιδικές και ανάλαφρες σκηνές του Santucci εναλλάσσονται με αυτές της δράσης από τον Eaglesham, τονίζοντας τις ικανότητες και το προσωπικό στιλ και των δύο, καθώς και τα flashbacks του King Kid, με την επένδυση του Naito, ταιριάζουν απόλυτα στη θεματολογία και το ύφος του comic.

Το SHAZAM συνεχίζει την μέχρι τώρα αξιοπρεπέστατη πορεία του με άλλο ένα αρκετά καλό τεύχος.