Dr. Stone Volume 4

Βάζει βάσεις για μελλοντικές περιπέτειες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dr. Stone Volume 4

WriterRiichiro InagakiArtistBoichiPublisherViz Media

Ο Senku προσπαθεί να μυήσει στην “επιστήμη” τους κατοίκους του απομακρυσμένου χωριού, στο οποίο βρίσκεται, ώστε να θεραπεύσει την βαριά άρρωστη ιέρεια Ruri. Ωστόσο, η θεραπεία χρειάζεται κάποιες πρώτες ύλες, οι οποίες είναι δυσεύρετες. Στην αναζήτησή τους οι ήρωες μας θα ρισκάρουν πολλάκις την ζωή τους! Αυτός δεν είναι, όμως, ο μόνος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο Senku, καθώς ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού βρίσκεται και ένας κατάσκοπος του μισητού του εχθρού Tsukasa. Τέλος, ξεκινά το πολυαναμενόμενο τουρνουά πολεμικών τεχνών, του οποίου ο νικητής θα λάβει την αρχηγία του χωριού!

Στο τέταρτο volume της σειράς μαθαίνουμε περισσότερα για τους κατοίκους του χωριού, το οποίο προσδίδει βάθος στην σειρά, αλλά και αποτελεί έδαφος για πολύ ενδιαφέρουσες μελλοντικές “περιπέτειες”. Οι κακοί, από την άλλη, είναι αρκετά ρηχοί και δεν ξεφεύγουν από το στερεοτυπικό πρότυπο ενός villain, κάτι που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την έμφαση που δόθηκε στις προσωπικότητες των κατοίκων. Τέλος, το artwork είναι εξαιρετικό και on-point. Με την εναλλαγή φωτός-σκότους καταφέρνει να αποδώσει εξαίσια το μυστήριο πίσω από τον σκοπό του πρωταγωνιστή μας: να χτίσει από την αρχή τα θεμέλια της ανθρωπότητας.