Peter Cannon: Thunderbolt #2

Εξελίξεις και αναπάντεχα φινάλε!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Peter Cannon: Thunderbolt #2

WriterKieron GillenArtistCaspar WijngaardPublisherDynamite Entertainment

Μετά από 6 χρόνια, η Dynamite επανεκδίδει ιστορία του υπερήρωα-ιδιοφυΐα. Ήδη η σειρά έφτασε στο δεύτερο τεύχος, με αναπάντεχο φινάλε και γοργή εξέλιξη.

Μετά το πρώτο τεύχος, που μας εισήγαγε στην ιστορία με μια μίνι επανάληψη στο origin του ήρωα, συνεχίζεται η εξέλιξη με ενδιαφέρον, αλλά και με εκπλήξεις. Αφού ο Peter ανακάλυψε στο τέλος του πρώτου τεύχους ότι ο ενορχηστρωτής της επίθεσης στον πλανήτη είναι ένας άλλος Peter Cannon από άλλη διάσταση, αποφασίζει να βρει τρόπο να τον φτάσει. Συγκεντρώνει την ομάδα υπερηρώων από όλον τον πλανήτη και τελικά, προς έκπληξη του σατανικού Cannon, καταφέρνει να βρει τρόπο να περάσει στους παράλληλους κόσμους. Εκεί, στην πρώτη συνάντηση, ένα μέλος της ομάδας πέφτει θύμα του νέου αντιπάλου με το “καλημέρα”. Ταυτόχρονα στο τεύχος αποκαλύπτεται ότι ο Tabu ήταν εραστής του Peter Cannon και προσεγγίζεται μια πιο ανθρώπινη πλευρά του ήρωα, του οποίου η ιδιοφυΐα αποτελεί ταυτόχρονα και ασπίδα από συναισθηματικές προσβολές.

Σε γενικές γραμμές, το τεύχος, αλλά και η σειρά, έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Έχουν σασπένς και ιντριγκάρουν για τις πιθανές εξελίξεις. Στο τεύχος δε, ακολουθούνται και ενδιαφέροντα τεχνάσματα που μεταφέρουν την ιδέα των παράλληλων συμπάντων στον ίδιο τον αναγνώστη, τον παρατηρητή. Μια φιλοσοφική επέκταση του περιεχομένου και του ίδιου του μέσου με ένα έμμεσο σπάσιμο του τέταρτου τοίχου. Αξίζει της προσοχής σας.