The Flash #66

Ο Trickster επιστρέφει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Flash #66

WriterJoshua WilliamsonArtistScott KolinsPublisherDC Comics

Ο James Jesse, γνωστός και ως Trickster, ανέκαθεν θεωρείτο ένας από τους πιο εμβληματικούς εχθρούς του Flash. Μετά από χρόνια στην αφάνεια, επιστρέφει πιο δυναμικός από ποτέ, για να ξανακλέψει την παράσταση στην εγκληματική σκηνή της Central City.

Το FLASH #66 προσφέρει μια βαθιά βουτιά στο παρελθόν και στην ψυχοσύνθεση του συγκεκριμένου χαρακτήρα, επαναφέροντάς τον στο προσκήνιο. Αν και τα πράγματα παρουσιάζονται με αρκετά τυπικό τρόπο, μπορώ να πω ότι το γράψιμο του Joshua Williamson με κράτησε, καθώς ήταν γρήγορο, κυνικό ανά στιγμές και περιέχει και μερικές ωραίες μικροανατροπούλες και συμβολισμούς, που, στην τελική, κέρδισαν το ενδιαφέρον μου.

Ιδιαίτερο δυναμισμό είχε και το σχέδιο του Scott Kolins, ο οποίος πλέον είναι και βετεράνος στον χώρο των superheroes. Τα σχέδιά του πάντα μου βγάζουν έναν ωραίο συνδυασμό του καρτουνίστικου και του “βρώμικου”/ρεαλιστικού, που μου αρέσει πάρα πολύ.

Το μόνο που με χάλασε, στο συνολικό εγχείρημα, είναι ότι, στο τέλος, ο Williamson βάζει τον Trickster να παραδέχεται ψυχρά και υλιστικά ότι “μόνο τα λεφτά μετράνε”. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, παρέκλινε από τη μέχρι τότε περιγραφή του Trickster στο ίδιο το comic, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ένας φανταχτερός και επιδειξιομανής τύπος, που τον ενδιαφέρει περισσότερο να “την πει” στον Flash και να μαθευτεί το όνομά του, παρά να κλέψει τράπεζες.

Όπως θα έλεγε, κατά πάσα πιθανότητα, και ο ίδιος ο Trickster, με έντονη δραματικότητα, το πιο πρόσφατο comic της σειράς ήταν μια σωσίβια λέμβος στον αποπνικτικό βούρκο που έχουν καταντήσει να είναι τα mainstream comics. Επομένως, σίγουρα αξίζει τουλάχιστον μια ανάγνωση!