The Green Lantern #5

Κάθε τέυχος και μια νέα ενδιαφέρουσα ιδέα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Green Lantern #5

WriterGrant MorrisonArtistLiam SharpPublisherDC Comics

Τα πράγματα συνεχίζουν να παίρνουν όλο και πιο σκοτεινή τροπή σε κάθε τεύχος, καθώς ο Hal Jordan διεισδύει στην οργάνωση των Blackstars, που τρέφονται απομυζώντας την ενέργεια των άστρων. Ο Morrison πιάνει, για μια ακόμη φορά, το theme του κοσμικού βρικόλακα – που έχει ξαναχρησιμοποιήσει ως μοτίβο, αλλά με διαφορετική μορφή, στο FINAL CRISIS – δημιουργώντας μια σκοτεινή ιστορία, βυθισμένη στην ποιητική, high-concept απλότητα του παλιού pulp science fiction.

Παρ’ όλο που η “σκοτεινή” πλευρά του Hal Jordan δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για όσους έχουν ακολουθήσει την πορεία του χαρακτήρα, η ποιότητα της γραφής και οι ενδιαφέρουσες ιδέες που ο τίτλος πετάει κατά πάνω σου, σε κάθε τεύχος, αρκούν και με το παραπάνω ώστε αυτό να μην αποτελεί πρόβλημα, ενώ το artwork του Liam Sharp συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα, δίνοντάς μας ένα σκοτεινό pulpy διάστημα, με ένα βάρος που συχνά λείπει από αντίστοιχες cosmic ιστορίες.

Συνολικά, το THE GREEN LANTERN είναι ένας τίτλος που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας και ένα από τα λίγα mainstream superhero comics των οποίων τα επόμενα τεύχη περιμένω με αγωνία αυτή την περίοδο.