Justice League Dark #9

Kneel before Fate
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League Dark #9

WriterJames Tynion IVArtistsAlvaro Martinez Bueno, Miguel MendoncaPublisherDC Comics

Καθώς ο Khalid προσπαθεί να εξηγήσει στον Man-Bat τι είχε προηγηθεί σχετικά με τον Dr Fate, οι Lords of Order κάνουν μια επίδειξη δύναμης, που αποβαίνει μοιραία για κάποια μέλη. Οι Wonder Woman και Zatanna επισκέπτονται ξανά την Circe, για να ζητήσουν τη βοήθειά της, ενώ το μέλλον της μαγικής πόλης Myrra φαίνεται δυσοίωνο…

Άλλο ένα τεύχος όπου η αγωνία και η ένταση συνεχίζουν να κορυφώνονται. O Tynion καταφέρνει να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τη “μαγική” μυθολογία της DC, παρουσιάζοντας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τους Lords of Order, ενώ παράλληλα το στοιχείο του τρόμου φαίνεται να κλιμακώνεται. Και παρ’ όλο που τα άτομα και τα μέτωπα μάχης είναι αρκετά, το comic δεν κουράζει καθόλου, αντιθέτως επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ των υψηλών διακυβευμάτων και των γήινων συναισθημάτων των πρωταγωνιστών.

Το δυνατό artwork που συνοδεύει τον τίτλο από την έναρξή του, παραμένει στα επίπεδα που ξέραμε, με βασικότερο highlight την απεικόνιση των Lords of Order, τόσο στις ομοιότητες μεταξύ τους, αλλά και στην ιδιαίτερη αισθητική που αποπνέει ο καθένας τους.

Το JUSTICE LEAGUE DARK ανήκει δικαιωματικά στα καλύτερα DC Comics της χρονιάς και το ένατο τεύχος το αποδεικνύει αυτό περίτρανα.