Transformers #1

Ένας μαγευτικός "νέος" κόσμος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Transformers #1

WriterBrian RuckleyArtistsAngel Hernandez, Cachet WhitmanPublisherIDW Publishing

Μετά το επικό run της IDW για 13 συνεχή χρόνια, ήρθε η ώρα για ένα νέο κεφάλαιο, με αφορμή την 35η επέτειο του franchise. Και τί καλύτερο από μία επιστροφή στις ρίζες της ιστορίας, πριν ξεκινήσει ο εμφύλιος πόλεμος των Transformers;

Βρισκόμαστε χρόνια πριν καν υπάρξει η έννοια των “Decepticons” και το Cybertron είναι ένας ειρηνικός, μαγευτικός, αλλά και ζωντανός πλανήτης, με αλλόκοσμα πλάσματα που τον κατοικούν, εκτός των ανθρωπόμορφων ρομπότ. Έχουμε δύο παράλληλες ιστορίες, με πολύ διαφορετικά σχεδιαστικά είδη. Η πρώτη, στην οποία βλέπουμε ένα νεογέννητο ρομπότ, ονόματι Rubble, το οποίο ξεναγεί στο Cybertron o Bumblebee και μαζί συναντούν διάφορες εκπλήξεις που τους επιφυλάσσει αυτός ο μαγευτικός κόσμος, έχει όμορφο artwork, αν και, σε αρκετά σημεία, έχει ελλείψεις, ειδικά στις εκφράσεις των προσώπων. Στην δεύτερο, βλέπουμε την κοινωνικοπολιτική ταραχή στην πρωτεύουσα, με τον Orion Pax να συνομιλεί με τον Megatron σχετικά με απρόοπτες συνέπειες. Σε αυτήν, το σχέδιο είναι μακράν καλύτερο, αλλά δυστυχώς ακολουθεί πιστά, όσον αφορά στους πρωταγωνιστές, τις φιγούρες του νεώτερου toyline “Siege”, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις 5mm τρύπες για όπλα και αξεσουάρ.

Το TRANSFORMERS #1 είναι ένα καλό “reboot” τευχάκι, το οποίο ανοίγει την όρεξη για πολλές prequel ιστορίες, κυρίως όσον αφορά την πρώτη αφήγηση, ιδανικό και για νέους αναγνώστες, εν όψει και της σειράς animation που αναμένεται από το Netflix.