Daredevil #2

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Daredevil #2

WriterChip ZdarskyArtistMarco ChecchettoPublisherMarvel Comics

Φέτος είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά του Daredevil. Μετά τη limited σειρά MAN WITHOUT FEAR, ο χαρακτήρας ανανέωσε την κυκλοφορία του, επιβιώνοντας από έναν θανάσιμο τραυματισμό. Έτσι στο DAREDEVIL #2, η επάνοδος του διαβόλου του Hell’s Kitchen συνεχίζεται και είναι πιο ανατρεπτική και περιπετειώδης από ποτέ.

Είναι ξεκάθαρο πως κάποιος του την έχει στήσει και τον κατηγορεί για φόνο. Ο κλοιός κλείνει γύρω του, καθώς όλοι τον θεωρούν ένοχο, ακόμη και ο καλύτερος του φίλος. Εκείνος προσπαθεί να κάνει το σωστό, να θυμίσει στους πολίτες πως εκείνος νοιάζεται για αυτούς και τους βοηθάει, αλλά και παράλληλα προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος του την έχει στημένη. Όμως ένας νέος αστυνομικός από το Σικάγο, έχει βάλει στόχο του να συλλάβει τον Daredevil και έτσι σε μια σοκαριστική εξέλιξη, καταφέρνει να τον πυροβολήσει και να προβεί στη σύλληψη.

Το τεύχος έχει μεστή και σφιχτή αφήγηση. Η ιστορία, αλλά και ο τρόπος που ξεδιπλώνεται, είναι σκοτεινός και θυμίζει αστυνομική ταινία. Αποτυπώνει τέλεια τον χαρακτήρα του ήρωα και είναι ποτισμένη από ένταση και αγωνία. Σε σημεία θυμίζει noir ταινία και σε άλλα την σειρά του Netflix. Πάντως χτίζει και πατάει άψογα πάνω στο μύθο του Daredevil, πηγαίνοντας τον σε νέα, επικίνδυνα μονοπάτια.