Superman #9

Τί αμαρτίες πληρώνουμε;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #9

WriterBrian Michael BendisArtistsIvan Reis, Brandon PetersonPublisherDC Comics

Ήταν στραβό το κλίμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος. Η λαϊκή αυτή παροιμία ταιριάζει γάντι στο run του Brian Michael Bendis στους super τίτλους. Δεν μας έφτανε που οι ιστορίες είναι χάλια και έχουν το πιο εξοργιστικό characterization, έχει βαλθεί να καταστρέψει και τον αγαπημένο μας Superboy, ο οποίος έφυγε για το διαγαλαξιακό ταξίδι με τον παππού, ως αξιολάτρευτο ενδεκάχρονο, και επέστρεψε, μετά από μερικά τεύχη, ως δεκαεπτάχρονος έφηβος. Αν υποψιαστώ ότι η κατάσταση θα μείνει έτσι και δεν θα δούμε τον Jon να μεγαλώνει με τους γονείς του, τον Damian κ.λπ., θα τρελαθώ!

Στο τεύχος #9, ο Jonathan συνεχίζει τη βασανιστική αφήγηση για το πως μεγάλωσε 6 χρόνια στις λίγες εβδομάδες που έλειψε και συγκεκριμένα για το πως βρέθηκε στη διάσταση του Crime Syndicate (wait, what?), όπου ο Ultraman τον απήγαγε και τον βασάνιζε για χρόνια. (Και παρ’ όλα αυτά, δεν μοιάζει να του έχει μείνει κανένα τραύμα… Δώστε στον άνθρωπο το Νόμπελ λογοτεχνίας.)

Πραγματικά, το μόνο που εύχομαι είναι να γλιτώσουμε από αυτό το βασανιστήριο όσο πιο γρήγορα γίνεται, να αναλάβει ένας άνθρωπος που θα retconάρει όλο το run του Bendis και θα κάνουμε σαν να μην υπήρξε ποτέ.