Captain Marvel #3

Άλλο ένα κακό comic από την Kelly Thompson
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Captain Marvel #3

WriterKelly ThompsonArtistCarmen CarneroPublisherMarvel Comics

H Marvel αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια καινούρια σειρά CAPTAIN MARVEL, με αφορμή την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η ομώνυμη υπερήρωας. Η ταινία ήταν αρκετά συμπαθητική, το comic που συνόδευσε την κυκλοφορία της, όμως, αρκετά ξενέρωτο και SJW, όπως και τα περισσότερα comics με γυναικείους χαρακτήρες τα τελευταία χρόνια. Όχι πως οι ικανότητες της Thompson ήταν ποτέ αξιοπρόσεκτες, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχε αναλάβει high profile τίτλους, οπότε περνούσε στα ψιλά η ανικανότητά της να γράψει ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Όμως τώρα που καταστρέφει το ένα franchise μετά το άλλο, οι αδυναμίες της εκτίθενται στο ευρύ κοινό.

Έχω διαβάσει καλές ιστορίες με την Carol Danvers, αλλά αυτή η σειρά, με τα μέχρι στιγμής δείγματα, δεν συγκαταλέγεται σε αυτές. Και ούτε πρόκειται, παρά τις επικλήσεις στην νοσταλγία που κάνει σε κάθε τεύχος η συγγραφέας. Το artwork είναι αρκετά θελκτικό, αλλά όπως και όλα τα θετικά στοιχεία αυτής της σειράς, καλύπτεται από την έλλειψη ύπαρξης κάποιας εξέλιξης στην πλοκή και στους χαρακτήρες.

Πέρσι, ένας executive της Marvel είχε δηλώσει πως οι αναγνώστες δεν στηρίζουν diversity τίτλους, το οπόιο ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Το (θηλυκό) THOR ήταν από τους πιο δημοφιλής τίτλους της Marvel, αλλά στα ηνία του τίτλου βρισκόταν άνδρας. Δεν έχει σημασία το φύλο, βέβαια, αλλά το ταλέντο του δημιουργού και αν στην Marvel δεν επανακαθορίσουν τις προτεραιότητές τους, δυστυχώς οι female superhero τίτλοι δεν θα δουν ποτέ άσπρη μέρα.