Comic Cultura #2

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Comic Cultura #2

WritersΒασίλης Χειλάς, Θεόδωρος ΠαπαδόπουλοςArtistsΚώστας Φραγκιαδάκης (Μύθος), Θάνος Κόλλιας, Παναγιώτης Τσαούσης, Έλενα Ναβροζίδου, Κυριάκος Σφακιανάκης, Σάββας ΑμπατζίδηςWriter/ArtistsSoloup, Γιώργος Μπότσος, Άρης Λάμπος, Κωνσταντίνος Κάτσος, Σπύρος Ανδριανός, Περικλής Κουλιφέτης

Μετά το απίστευτα ερασιτεχνικό πρώτο τεύχος, ήρθε το δεύτερο τεύχος του COMIC CULTURA Magazine και τα πράγματα μοιάζουν να είναι αρκετά καλύτερα. Είναι, όμως, αρκετή αυτή η φαινομενική βελτίωση;

Το COMIC CULTURA είναι ένα διμηνιαίο free e-magazine, το οποίο πατάει στα χνάρια του 9 και της Βαβέλ σε λογική, δίχως να φιλοδοξεί να γίνει το αντίπαλο δέος του παρόμοιου, αλλά πιο “κομιξοκεντρικού” ΜΠΛΕ ΚΟΜΗΤΗ. Περιέχει κυρίως κριτικές, συνεντεύξεις και ειδησεογραφία σχετικά με τα comics, καθώς και κάποια strips και ιστορίες, πλέον, από Έλληνες δημιουργούς.

Αυτό που ξεχωρίζει εξαρχής, είναι η γραφιστική βελτίωση σε σχέση με το πρώτο τεύχος. Eξακολουθούν, όμως, να υπάρχουν προβλήματα με αρκετές εικόνες, που ακόμη και στο 100% zoom έχουν κακή ανάλυση, ξεκινώντας από το ίδιο το εξώφυλλο. Θα πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε μέριμνα για το επόμενο τεύχος σε αυτόν τον τομέα. Όσον αφορά το περιεχόμενο, οι κριτικές αντλούν κυρίως υλικό από την επικαιρότητα, αλλά όχι πάντα, με αποτέλεσμα να υφίστανται άρθρα για comics που είναι δυσεύρετα.

Ακολουθούν αφιερώματα και συνεντεύξεις, που είναι μακράν και τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της ύλης του τεύχους, καθώς και σύντομες ιστορίες comics, μαζί με ένα διήγημα, που κυμαίνονται σε επίπεδο κάτω του μετρίου. Ενδιάμεσα, υπάρχει μία ενότητα με άρθρα για τις πρόσφατες μεταφορές σε μεγάλη και μικρή οθόνη, ενώ για το φινάλε, έχουμε κάποιες διαφημίσεις, οι οποίες δεν έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης σε ένα free e-press.

Το τρίτο τεύχος θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, εν μέσω Comicdom Con Athens και The Comic Con Θεσσαλονίκης, οπότε θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε και το πώς θα παρουσιαστεί η πληθώρα των νέων που θα έχουν προκύψει από την Ελληνική σκηνή.