80 Χρόνια Batman

Το συγκινητικό βίντεο και οι δηλώσεις στο panel του Wondercon

Κατά τη διάρκεια του Wondercon 2019, που έλαβε χώρα στο Anaheim της California το τελευταίο τριήμερο του Μαρτίου, έγινε panel για τα 80α γενέθλια του Batman.

Σε αυτό, μίλησαν για τον Άνθρωπο-Νυχτερίδα, οι Greg Capullo, Peter J. Tomasi, Becky Cloonan, Joelle Jones, Scott Snyder και Tom King, σχετικά με το πως γνωρίσαν τον χαρακτήρα. Ο Capullo έβλεπε τη live action τηλεοπτική σειρά του ’66, ενώ οι νεότεροι το BATMAN: THE ANIMATED SERIES. Ο Tom King φορούσε μπλούζες Batman στο σχολείο και έπεφτε θύμα bullying, μέχρι που βγήκε η ταινία το 1989 και άλλαξαν όλα έκτοτε.

Στο panel, φανερώθηκε το νέο, στυλιζαρισμένο, logo του DETECTIVE COMICS, το οποίο έφτασε αισίως τα 1000 τεύχη, ακολουθώντας το ACTION COMICS, ενώ προβλήθηκε και ένα τιμητικό αλλά συνάμα και πολύ συγκινητικό βίντεο, με ευχές από ηθοποιούς που ενσαρκώνουν χαρακτήρες της DC στη μικρή οθόνη, συγγραφείς Batman comics και όχι μόνο.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι είχε προηγηθεί το teaser της επερχόμενης σειράς prequel PENNYWORTH, μέσω των social media πολυάριθμοι δημιουργοί, ανάμεσα τους ο Frank Miller, o Ron Marz και ο Kevin Smith, ευχήθηκαν στον χαρακτήρα να τα εκατοστήσει και το Comic-Con Museum τον ανακήρυξε τιμητικά ως το πρώτο μέλος του Hall Of Fame του.