Age Of X-Men: Nextgen #2

Everybody hates (?) Glob
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Age Of X-Men: Nextgen #2

WriterEd BrissonArtistMarcus ToPublisherMarvel Comics

Στο ινστιτούτο Summers, ο Glob Herman (αιώνιος παρίας, ακόμα και μεταξύ των ομοίων του) συνειδητοποιεί ότι οι υπόλοιποι mutants είτε αρχίζουν να χάνουν τις αναμνήσεις τους, είτε θυμούνται λανθασμένα το παρελθόν. Με μοναδικό του σύμμαχο τον ίδιο του τον εαυτό, θα προσεγγίσει την οξύθυμη Hisako, για να λύσει το μυστήριο, την ίδια ώρα που μια άλλη ομάδα φοιτητών σχεδιάζει κάτι πολύ πιο μοχθηρό, για να πλήξει το ινστιτούτο.

Το comic ακολουθεί το μοτίβο της ιστορίας του αδύναμου και ασήμαντου ήρωα που σώζει την κατάσταση. Ο Herman, ως χαρακτήρας, έχει κάποιους οπαδούς στο αναγνωστικό κοινό και μπορώ να καταλάβω το γιατί: τον έχει δημιουργήσει ο Grant Morrison, έχει ιδιόμορφο design, περίεργες δυνάμεις και επιπλέον, είναι και ο κλασικός “αξιαγάπητος αποτυχημένος’’, κάτι που “πουλιέται” καλά. Εδώ, είναι γραμμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνει τον αναγνώστη να θέλει να τον ακολουθήσει στις περιπέτειές του, οι οποίες δεν περιέχουν ιδιαίτερα τους διάσημους X-Men, όπως τον Cyclops και τον Beast, αλλά τους νεότερους, λιγότερο γνωστούς, αλλά εξίσου ιδιόμορφους και ενδιαφέροντες με τον Herman.

Δεν έχω μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στο να προβλέπω την ποιότητα μιας σειράς, με βάση τα αρχικά τεύχη. Εδώ, πάντως, φαίνεται να υπάρχει ζουμί και αν οι δημιουργοί συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος, το παρόν mini-series θα είναι ένα από τα καλύτερα της χρονιάς.