Shazam #4

It’s all fun and games...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shazam #4

WriterGeoff JohnsArtistsDale Eaglesham, Marco SantucciPublisherDC Comics

Καθώς οι Darla και Freddie παγιδεύονται, χωρίς τις δυνάμεις τους, στον κόσμο των ανθρωπόμορφων ζώων, ονόματι Wildlands, ο Billy γίνεται αιχμάλωτος του King Kid, όπου ανακαλύπτει ότι οι ενήλικες στα Funlands δουλεύουν ως σκλάβοι. Παράλληλα, οι Eugene και Pedro έχουν να αντιμετωπίσουν τις δικές τους προκλήσεις στα Gamelands, ενώ πίσω στο Rock of Eternity, η ιστορία παίρνει μια ακόμα πιο επικίνδυνη τροπή.

Άλλο ένα τεύχος όπου συνεχίζεται η εξερεύνηση πίσω από τα Magiclands. Αυτή τη φορά, ξεχωρίζει πραγματικά το revamp του Tawky Tawny, ενός χαρακτήρα που έλειπε από την τωρινή μυθολογία του Shazam, καθώς και η απεικόνιση των Wildlands, που έχει μια ταιριαστή 1930s ατμόσφαιρα και παραπέμπει, πολύ σωστά, στην animated ταινία ZOOTOPIA. Τα Gamelands έχουν μια Tron αισθητική, κυρίως όμως θυμίζουν ένα αρκετά αυστηρό RPG, δίνοντας μια μοντέρνα νότα στο story.

Ο King Kid παίρνει, σιγά σιγά, μια μορφή villain βγαλμένου από παραμύθι και εξελίσσεται σε αρκετά ικανό ανταγωνιστή για τον Billy, ενώ ο Johns φροντίζει, μέσα από την αρχιτεκτονική της πλοκής, να δώσει αρκετό “screen time” σε όλες τις πτυχές του comic. Το art team των Eaglesham και Santucci μοιράζεται τις σκηνές του τεύχους, αποδίδοντας πολύ δυνατά panels, κυρίως στις πρώτες σελίδες με τα Wildlands.

Το SHAZAM συνεχίζει την ανοδική του πορεία με το τέταρτο τεύχος!