Amazing Spider-Man #18

Το τελευταίο σαφάρι του Kraven
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #18

WriterNick SpencerArtistHumberto RamosPublisherMarvel Comics

Ο Arcade προσφέρει την απόλυτη εμπειρία σε λεφτάδες που ψάχνουν μια τζούρα αδρεναλίνης, δημιουργώντας ένα σαφάρι, στο οποίο, αντί για ζώα, θα κυνηγήσουν υπερανθρώπους με δυνάμεις από το ζωικό βασίλειο. Ο Spider-Man, ο Vulture, ο Gibbon και πολλοί άλλοι, σύντομα θα μετατραπούν σε θηράματα και θα πρέπει να αγωνιστούν σκληρά για να επιβιώσουν.

Ο Nick Spencer μας παρουσιάζει ένα storyline για το οποίο είχε γίνει πολύς ντόρος και (όπως και κάθε φιλόδοξο storyline του Spider-Man που σέβεται τον εαυτό του) εμπλέκει και τον Kraven μέσα. Μετά τον θάνατο του χαρακτήρα στα 80s, όλο και κάπου θα μας τον σερβίρουν, ξαναζεσταμένο φαγητό για τις ανάγκες της νέας εποχής. Εδώ, με τον τρόπο που το κάνει ο Spencer, δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί. Αντιθέτως, κιόλας, το comic είναι καλογραμμένο, με ωραία πλοκή, μπόλικη δράση και χωρίς πολλούς διαλόγους, με αναδρομές στο παρελθόν και κιτς ψευδό-επιστήμη που κουράζει.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σχέδιο του Humberto Ramos, το οποίο σίγουρα δεν είναι και το πιο εξεζητημένο που υπάρχει, αλλά ταιριάζει σε ένα superhero comic στο οποίο μηχανικά ρομπότ παίζουν ξύλο με ανθρώπους-σαύρες και ανθρώπους-αράχνες.

Το νέο τεύχος του AMAZING SPIDER-MAN δεν υποκρίνεται ότι αποτελεί την πιο “καυτή” φετινή επιλογή για το βραβείο Eisner και αποδέχεται αυτό που είναι: μια γρήγορη, διασκεδαστική περιπετειούλα με στοιχεία δράματος από εδώ και από εκεί. Εμένα, με κέρδισε αυτό. Αν ψάχνετε κάτι αντίστοιχο, θα κερδίσει και εσάς.