Harley Quinn #60

Ένα διασκεδαστικό και όμορφο τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Harley Quinn #60

WriterSam HumphriesArtistSami BasriPublisherMarvel Comics

Δεν ζητάς πολλά από ένα τεύχος της Harley Quinn. Τα βασικά είναι να έχει ωραία δράση και εύστοχο χιούμορ. Στο HARLEY QUINN #60, θα τα βρεις και τα δυο.

Η ιστορία είναι απλή και λιτή. Τις περισσότερες φορές, οι απλές ιστορίες είναι που λειτουργούν και καλύτερα, ειδικά σε χαρακτήρες όπως την Quinn, που δεν διαθέτει ιδιαίτερο βάθος και σχεδόν πάντα αποτελεί το comic relief μιας ομάδας. Έτσι, βλέπουμε την Harley να εισβάλει σε ένα κτίριο για να κλέψει κάποιο φάρμακο για τη μητέρα της που έχει καρκίνο.

Και μόνο το κίνητρό της, δίνει άλλη διάσταση στην ιστορία. Πλέον δεν παραβαίνει τον νόμο για χρήματα, ή για κάποιον άλλο προσωπικό της σκοπό, αλλά για να βοηθήσει την άρρωστη μητέρα της. Από πολλούς θα χαρακτηριζόταν ως κλισέ, όμως, κατ’ εμέ, στον συγκεκριμένο χαρακτήρα λειτουργεί άψογα. Είναι ένα απλό κίνητρο, που όμως είναι γεμάτο συναίσθημα και σχετίζεται με προσωπικούς δεσμούς και σχέσεις, που όπως ξέρουμε όλοι, είναι το ευαίσθητο σημείο της Quinn.

Κατά τα άλλα, το τεύχος δεν έχει να σου δώσει κάτι το τρομερό, πέρα από ωραία και καλοσχεδιασμένη δράση. Είναι χάρμα οφθαλμών με τόσα χρώματα και ο τρόπος που απεικονίζεται η Harley είναι από τους καλύτερους που έχουμε δει.