Young Justice #4

The old favorites are back together!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Young Justice #4

WriterBrian Michael BendisArtistsPatrick Gleason, John TimmsPublisherDC Comics

Η στιγμή που περιμέναμε από την αρχή, έφτασε. Τα κλασικά μέλη της ομάδας, Tim, Conner, Bart και Cassie, είναι ξανά μαζί. Βέβαια, μαζί τους είναι και η Amethyst, με τους νέους χαρακτήρες που θα προστεθούν στο ρόστερ, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, κατά βάση δεν είναι αυτοί ο λόγος που διαβάζουμε την σειρά.

Βέβαια, εκτός από το reunion, το τεύχος ασχολείται και με την πολιτική κατάσταση στον Gemworld, με τις συγκρούσεις και πιθανές δολοπλοκίες μεταξύ των Οίκων. Προσωπικά, δεν είναι και το καλύτερο μου, καθώς προσπαθεί να μας δώσει τόσο πολύ world-building μέσω ανελέητου exposition και ψιλοκλισέ σκηνών, που καταλήγουμε να διαβάζουμε αυτό που περιμένουμε από τον συγγραφέα. Τουλάχιστον, οι συναναστροφές των ηρώων, το συναίσθημα και το χιούμορ μεταξύ τους, είναι στοιχεία που πιάνει αμέσως και με επιτυχία.

Το art του Gleason, με την βοήθεια του Timms, είναι γεμάτο ενέργεια, τα μολύβια με τα ζωηρά χρώματα μας μεταφέρουν στον κόσμο της Amethyst, η δράση είναι γεμάτη, και το όλο αποτέλεσμα γενικά μοιάζει τόσο φρέσκο, που ταιριάζει γάντι στην ομάδα.