War Of The Realms #1

Μια επική αρχή, γεμάτη δράση και εξελίξεις!

Μερικές φορές, η παροιμία που λέει πως όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι, αποδεικνύεται λανθασμένη. Στην περίπτωση του WAR OF THE REALMS, το hype που είχε χτίσει η Marvel ήταν μεγάλο και υποσχόταν κάτι επικό, που θα αλλάξει τα δεδομένα στο σύμπαν της εκδοτικής. Έτσι, το πρώτο αυτό τεύχος είχε μεγάλο βάρος στις πλάτες του, αλλά ευτυχώς και για τη Marvel αλλά και για εμάς τους αναγνώστες, η αρχή ήταν όντως επική. Γεμάτη δράση και εξελίξεις.

Ο πρόλογος της ιστορίας, παρότι πέφτει στο κλισέ όλων αυτών των μεγάλων γεγονότων, με αφηγήσεις τύπου “κάπου, κάποτε κάτι συνταρακτικό συνέβη”, καταφέρνει να ξεχωρίσει. Μεταφέρει ένα αίσθημα παραμυθιού στον αναγνώστη και τον εισάγει άψογα σε αυτόν τον νέο, φανταστικό κόσμο. Προσωπικά, η ατμόσφαιρα σε αρκετά σημεία, μου θύμισε το LORD OF THE RINGS και νομίζω πως μόνο καλό μπορείς να το πεις αυτό. Επιπρόσθετα, σε αυτή τη μαγική εισαγωγή, έρχεται και το πρώτο χαστούκι, καθώς *spoiler alert*…

μερικά dark elves ξεκοιλιάζουν τον Odin.

Όταν η δράση μεταφέρεται σε λημέρια λιγότερο παραμυθένια και περισσότερο γνωστά σε εμάς, το τεύχος αρχίζει πραγματικά να παίρνει φωτιά. Οι γνωστοί και αγαπημένοι ήρωες αρχίζουν να εμφανίζονται ένας-ένας, με πρώτο και καλύτερο τον Spider-Man. Οι ατάκες του δίνουν και παίρνουν, προσθέτοντας μια χιουμοριστική πινελιά, έπειτα από το μακάβριο σκηνικό στην Asgard. Όταν πλέον έχουν μαζευτεί όλοι οι Avengers και οι δυνάμεις του Malekith εμφανίζονται σε full force, ξεκινάει ο πραγματικός πόλεμος. Το χάος και οι σφαγές που διαδραματίζονται στους δρόμους, δίνονται με έναν πολύ γλαφυρό και ωραίο τρόπο, βάζοντας τον αναγνώστη πλήρως μέσα στη δράση. Νιώθεις την αγωνία, την ένταση και, κυρίως, την απειλή. Καταλαβαίνεις πολύ γρήγορα πως ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και διακυβεύονται πολλά. Χωρίς να περιπλέκεται η πλοκή, μέχρις ώρας τουλάχιστον, το πλάνο και το σχέδιο του κακού είναι ξεκάθαρο και αποτελεσματικό.

Φυσικά, ένα τόσο δυνατό τεύχος, δεν θα μπορούσε να κλείσει άνευρα ή αδιάφορα. Το επικό cliffhanger, που θα κάνει τον αναγνώστη να κρατήσει την ανάσα του, είναι η επιστροφή του Thor. Ο θεός του κεραυνού υποτίθεται πως παρέμενε δέσμιος του Malekith, όμως εκείνος σκάει μύτη την πιο κρίσιμη στιγμή, φωνάζοντας πως όσους γίγαντες και elves και αν στείλει εναντίον του, εκείνος θα τους σκοτώσει. Πέρα από δυνατό cliffhanger, είναι και ένα γαμάτο μονοσέλιδο του Thor, ο οποίος είναι γεμάτος αίματα και προσγειώνεται μέσα από τη λάμψη του κεραυνού.