Adventures Of Super Sons #9

Οι super sons σε μια φουτουριστική Άγρια Δύση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Adventures Of Super Sons #9

WriterPeter J. TomasiArtistScott GodlewskiPublisherDC Comics

To ταξίδι των Damian και Jon στο διάστημα συνεχίζεται και μετά από τον πλανήτη-φυλακή, καταλήγουν σε έναν πλανήτη που θυμίζει Άγρια Δύση, αλλά με ρομπότ και προηγμένη τεχνολογία, κάτι περίπου σαν το Westworld. Εκεί θα συναντήσουν τον Jonah Hex, ο οποίος θα τους βοηθήσει να δραπετεύσουν.

Για να είμαι ειλικρινής, η όλη περιπέτεια του διδύμου (μαζί με έναν νέο τους φίλο, εκπαιδευόμενο Green Lantern) μοιάζει αρκετά filler. Είναι μια χρήσιμη ανάσα πριν την κλιμάκωση της ιστορίας και τη μάχη των νεαρών ηρώων με το Injustice Army, τις παιδικές εκδοχές των υπερκακών της Γης, και λογικά όταν θα διαβαστεί στο πλαίσιο της συνολικής σειράς, θα ταιριάζει πολύ περισσότερο. Απλά είναι ένα τεύχος που θα μου ταίριαζε να εκδοθεί πιο νωρίς χρονολογικά. Το χιούμορ είναι, όπως πάντα, πετυχημένο, ενώ η φιλία των δύο πρωταγωνιστών, καθώς και ο τρόπος που απολαμβάνουν τις περιπέτειές τους και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν σοβαρά την απειλή, είναι τα στοιχεία που καθιστούν τόσο μεγάλη απώλεια την αλλαγή του 10χρονου Jon από το σύμπαν της DC και επομένως και τον τερματισμό της φιλίας του με το Boy Wonder.

O Godlewski επιστρέφει στο καλλιτεχνικό κομμάτι και διατηρεί την οπτική συνοχή που χαρακτηρίζει την σειρά, με το πιο καρτουνίστικο σχέδιο. Συνδυάζει ωραία τις δύο πλευρές του κόσμου, την καουμπόικη και την sci-fi, δίνοντας μας μια άξια προσθήκη σε όλα τα περιβάλλοντα που έχουμε επισκεφτεί κατά της διάρκεια της σειράς.