Friendly Neighborhood Spider-Man #5

Φτου κι από την αρχή!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Friendly Neighborhood Spider-Man #5

WriterTom TaylorArtistYildiray CinarPublisherMarvel Comics

Έχω χάσει τον αριθμό των comics στα οποία πρωταγωνιστεί ο Spider-Man τελευταία. Οπότε, συνειδητά, έχω επιλέξει να διαβάζω μόνο, και όχι πάντα με μεγάλη ευχαρίστηση, το AMAZING SPIDER-MAN. Όμως το διαδίκτυο πήρε φωτιά εν όψει του πέμπτου τεύχους του FRIENDLY NEIGHBORHOOD SPIDER-MAN, οπότε, νοιώθοντας το Fomo να μου χτυπάει την πόρτα, έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα.

Το σίγουρο είναι ότι το πέμπτο τεύχος της σειράς είναι με διαφορά το πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα. Σε αυτό, η θεία May αποκαλύπτει στον Peter πως πάσχει από καρκίνο κι ετοιμάζεται να ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Το υπόλοιπo τεύχος ακολουθεί τον ήρωα σε μια περιπέτεια, κατά την οποία ο χαρακτήρας προσπαθεί να διαχειριστεί τα νέα. Τελικά, μια συνάντηση με τον Stephen Strange θα τον βοηθήσει να πάρει την σωστή απόφαση.

Από άποψη πλοκής, βρήκα το τεύχος κάπως αποδραματοποιημένο. Ίσως, φυσικά, αυτό να συνδέεται με το γεγονός ότι δε με ενδιαφέρει και καθόλου στην πραγματικότητα το αν θα ζήσει ή θα πεθάνει η θεία May. Συγκινήθηκα ίσως τις πρώτες 1-2 φορές που πέθανε, όμως, πλέον βρίσκω σχεδόν παράξενο το ότι ακόμη κυκλοφορεί εκεί έξω. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι στα πρώτα χρόνια ιστοριών πρέπει να είχε πάθει καμιά 20αρια εμφράγματα. Παράλληλα, σχεδιαστικά, χωρίς να είναι φανταστικό, το comic μοιάζει περίπου όπως θα έπρεπε να μοιάζει ένα comic του Spider-Man, κάτι που στις ημέρες μας, θα έλεγε κανείς πως είναι αρκετό.

Συνολικά, περίμενα το τεύχος καλύτερο. Μένει να δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον και αν όντως, όπως φημολογείται, όλα αυτά συνδέονται με τα γεγονότα του “One More Day”.