War Of The Realms: Journey Into Mystery #1

Ο Balder σε αποστολή υψίστης σημασίας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

War Of The Realms: Journey Into Mystery #1

WritersJustin McElroy, Travis McElroy, Clint McElroy, Griffin McElroyArtistAndré Lima AraújoPublisherMarvel Comics

Ενώ ο πόλεμος ενάντια στον Malekith και τις στρατιές του συνεχίζεται, ο ξεχασμένος πολεμιστής Balder, που μόλις επέστρεψε από την Hel, τον σκανδιναβικό κόσμο των νεκρών, αναλαμβάνει να σώσει την μικρή αδερφή του Thor. Για να επιτύχει στην οδύσσειά του, θα χρειαστεί την βοήθεια μερικών σπουδαίων ηρώων από την Γη, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι, όσο ήταν νεκρός, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.

Ενώ το κανονικό WAR OF THE REALMS διατηρεί πιο σοβαρό τόνο, το JOURNEY INTO MYSTERY ξεκινά από την πρώτη του σελίδα με παραλογισμό, παρδαλότητα και ανάλαφρη κωμωδία. Παρόλα αυτά, δεν αγγίζει ποτέ τα όρια του “γελοίου”, καθώς εμφανίζει πού και πού ένα σοβαρό πρόσωπο και εμπεριέχει μπόλικη δράση, στην οποία (κυριολεκτικά) πέφτουν κεφάλια. Παραδόξως, λοιπόν, κερδίζει το στοίχημα, βάζοντας με ανάλαφρο γράψιμο τους ανάλαφρους χαρακτήρες του σε σκηνές χαμού και πανικού. Το χιούμορ προκύπτει πηγαία και εν τέλει το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Το σχέδιο του Araujo μου βγάζει κάτι το μινιμαλιστικό (όσο μινιμαλιστικό μπορεί να είναι ένα comic της Marvel). Όλα δείχνουν πιο “μικρά”, σε σχέση με τη βασική ιστορία που μας παρουσιάζεται στην κεντρική σειρά, κάτι το οποίο μου άρεσε, εφόσον αρμόζει κιόλας στο μικρότερης κλίμακας παραμύθι που παρουσιάζουν οι αδερφοί McElroy.

Από το παρθενικό του τεύχος, το JOURNEY INTO MΥSTERY δείχνει να είναι ένα νόστιμο συμπλήρωμα για το κυρίως πιάτο του WAR OF THE REALMS. Η μίξη του χαλαρού με την ένταση της δράσης λειτουργεί άρτια και στο σύνολο του είναι ένα πολύ ενδιαφέρον comic.