Dick Tracy Forever #1

Αναβίωση με προοπτικές
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dick Tracy Forever #1

Writer/ArtistMichael Avon OemingPublisherIDW Publishing

Ένας από τους αρχαιότερους τίτλους του Μέσου επιστρέφει! Η IDW μετά από αρκετές ανατυπώσεις των παλαιότερων και βραβευμένων strip και comic περιπετειών του αγαπημένου pulp ήρωα, εκδίδει για πρώτη φορά μετά από χρόνια νέα επεισόδια στη μυθολογία του.

Στο DICK TRACY FOREVER, ο σκληροτράχηλος και εφευρετικός ντετέκτιβ αποτυπώνεται όπως τον οραματίζεται ο βραβευμένος με Εisner, Michael Avon Οeming, συνδημιουργός του POWERS. Το γεγονός αυτό σε κάποιους εξάπτει το ενδιαφέρον, ενώ άλλους τους κάνει σκεπτικούς απέναντι στην προσπάθεια αναβίωσης του χαρακτήρα.

Απ’ ό,τι φαίνεται από στο πρώτο από τα τέσσερα συνολικά τεύχη αυτού του mini series, το οποίο θα διατρέχει μεγάλο ιστορικό διάστημα – εξ ου και FOREVER – ο Οeming πετυχαίνει μεν να μας μεταφέρει μέσα στο κλίμα της εποχής που δρα ο χαρακτήρας, θυμίζοντας πολύ, ωστόσο, το εικαστικό περιβάλλον του POWERS, δεδομένου ότι υπογράφει ο ίδιος και το σχέδιο.

Στο τεύχος διαδραματίζονται τρεις ιστορίες. Στην πρώτη, που εκτυλίσσεται περίπου την εποχή της μεγάλης ύφεσης, εξετάζεται το ζήτημα της καταπολέμησης του εγκλήματος και η ταυτόχρονη ανάγκη τιμωρίας της αισχροκέρδειας. Στη δεύτερη ιστορία αντιμετωπίζεται το ζήτημα της ανάγκης εκσυγχρονισμού της δίωξης του εγκλήματος απέναντι στους εφευρετικούς εγκληματίες. Η τρίτη υπόθεση αφορά μια επιδρομή της αστυνομίας σε κρησφύγετο της μαφίας, προβάλλοντας τη νίκη της δικαιοσύνης όπως αυτή αποτυπώνεται στον κόσμο του noir.

Σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις είναι καλές. Αν το artwοrk του Oeming σας αρέσει, τότε θα απολαύσετε αυτό και ενδεχομένως και τα επόμενα τρία τεύχη. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγνώσετε σύντομες ενδιαφέρουσες pulp ιστορίες μέσα στον κόσμο του ήρωα.