Batman #69

Το τέλος ενός... εφιαλτικού storyline
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #69

WriterTom KingArtistYanick PaquettePublisherDC Comics

Ο Tom King πρέπει να περνάει μια δύσκολη φάση. Η δουλειά που έχει κάνει με τον Batman είναι πράγματι αξιομνημόνευτη και, παρόλο που πολλοί είχαν αποθεώσει το έργο του Scott Snyder και τον είχαν χαρακτηρίσει ως τον σύγχρονο master του σκοτεινού ιππότη, ο King κατάφερε ίσως και να τον ξεπεράσει με όσα μας έδειξε στην πορεία.

Παρ’ όλα αυτά, η τελευταία του ιδέα, το “Knightmares”, είναι ένα χάος. Μια ονειρική σεκάνς που τραβιέται και διαιωνίζεται ατελείωτα από τεύχος σε τεύχος, χωρίς να έχει ιδιαίτερο νόημα και ουσία. Έχω την αίσθηση πως είναι κάποιο ονειρικό flashback ή μεταθανάτια εμπειρία που δείχνουν σε κάποια ταινία, μόνο που αντί να κρατήσει τριάντα δευτερόλεπτα, είναι ολόκληρη η ταινία. Είναι αρκετά σαφές πως ο King το περιορίζει για μια ενδότερη ματιά στον ψυχικό κόσμο του Batman. Και ίσως θέλει να μας κάνει να μάθουμε καλύτερα τον χαρακτήρα του και τα τραύματα του, όμως, ο τρόπος αυτός σίγουρα δεν αποδίδει.

Ευτυχώς το τεύχος #69 του BATMAN δίνει ένα τέλος στο πραγματικά εφιαλτικό “Knightmares”, αφήνοντας μας με την ελπίδα για ένα πιο ουσιαστικό και σαφές μέλλον.