Ghost Tree #1

Παραμύθι με το οικογενειακό δέντρο και φαντάσματα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ghost Tree #1

WriterBobby CurnowArtistSimon GanePublisherIDW Publishing

Ένα ακόμα ενδιαφέρον limited series από την IDW, την περίοδο που γιορτάζει τα είκοσι χρόνια εκδοτικής ζωής. Μια σειρά, λοιπόν, που υπόσχεται στα 4 τεύχη της να μας χαρίσει μια απολαυστική ιστορία, που η πραγματικότητα εμπλέκεται με το μεταφυσικό στοιχείο και οι θρύλοι μένουν ζωντανοί.

Ο Brandt είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Ο πατέρας του είναι Ιάπωνας και η μητέρα του Αμερικανή. Ο Ιάπωνας παππούς του του ζήτησε, όταν ήταν 6 ή 7 χρονών, να τον συναντήσει 10 χρόνια μετά τον θάνατό του σε ένα συγκεκριμένο δέντρο στο δάσος, δίπλα από το σπίτι της οικογένειας. Πολλά χρόνια αργότερα, ο Brandt επιστρέφει στην Ιαπωνία και στο σπίτι του παππού, ώσπου μια μέρα, περπατώντας στο δάσος φτάνει στο σημείο της συνάντησης. Εκεί το φάντασμα του παππού του τον περιμένει για να του δείξει ότι το εν λόγω δέντρο είναι κατά κάποιον τρόπο το “σπίτι των πνευμάτων” της οικογένειας. Όμως, όλες αυτές οι μεταφυσικές παρουσίες δεν είναι πάντα για καλό.

To πρώτο τεύχος προσπέρασε γρήγορα το εισαγωγικό κομμάτι και παρουσίασε με πολύ όμορφο και άμεσο τρόπο τους χαρακτήρες, δείχνοντας ταυτόχρονα προς τα πού θα κινηθεί η ιστορία. Το περιβάλλον της αφήγησης, όπως διάβασα κάπου και το οικειοποιούμαι, θυμίζει τον τρόπο που ο Neil Gaiman μας εισάγει στις ιστορίες του.

Την ίδια στιγμή, το artwork είναι πολύ προσεγμένο, κυρίως στο background, χαρίζοντας αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο που κάνει μια εξώκοσμη ιστορία να γίνεται περισσότερο ρεαλιστικό ατμοσφαιρικό παραμύθι παρά θρίλερ.