Planet Of The Nerds #2

Οι περιπέτειες των τριών "jocks out of time" συνεχίζονται!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Planet Of The Nerds #2

WriterPaul ConstantArtistAlan RobinsonPublisherAhoy Comics

To PLANET OF THE NERDS είναι ένα απολαυστικό, ξεκαρδιστικό comic, στο οποίο τρία δημοφιλή λυκειόπαιδα, μετά από ένα ατύχημα που τους άφησε παγωμένους για σαράντα χρόνια, ξυπνούν σε μία πολύ διαφορετική κοινωνία από αυτή που θυμούνται. Στο δεύτερο τεύχος, οι τρεις πρωταγωνιστές παίρνουν μία γεύση από τη ζωή στο 2019, όπου η geek κουλτούρα είναι πλέον εξαιρετικά διαδεδομένη, η αστυνομία μοιάζει σαν να είναι έτοιμη για πόλεμο και τα αγαθά είναι πολύ ακριβότερα σε σχέση με το παρελθόν, λόγω του πληθωρισμού. Όπως είναι αναμενόμενο, οι ήρωες βρίσκονται περισσότερο νευριασμένοι και μπερδεμένοι από το ταξίδι τους στο μέλλον κι από τον Steve Rogers, αλλά το comic υπογραμμίζει ότι η εποχή μας δεν είναι τόσο άσχημη σε σχέση με το παρελθόν. Τουλάχιστον έχουμε πια μαύρο Spider-Man!

Τόσο ο σεναριογράφος όσο και ο σχεδιαστής, φαίνεται να διασκεδάζουν κατά τη δημιουργία του comic και αυτό αποτυπώνεται στις σελίδες του. Το comic δίνει μεγάλη έμφαση στα πρόσωπα των χαρακτήρων και οι εκφράσεις τους αποδίδονται με τον πιο αστείο τρόπο, ιδιαίτερα όσον αφορά στον αρχηγό της παρέας, που είναι και ο πιο “κάγκουρας” από όλους. Αυτό αποτελεί και το δυνατό του σημείο στον τομέα του artwork.

Επιπλέον, μπορεί με τη πρώτη ματιά οι χαρακτήρες να φαίνονται στερεοτυπικοί, αλλά η δύναμή τους εδράζεται στους διακριτικούς υπαινιγμούς για τις προσωπικότητές τους, που είναι αρκετά πολύπλοκες και ενδιαφέρουσες. Με αυτόν τον τρόπο, το comic αποφεύγει να δαιμονοποιήσει τους δυνάστες των nerds, ενώ τα κοινωνικά του σχόλια είναι πλήρως εναρμονισμένα με την αφήγηση.

Μια πολύ καλή δουλειά από την Ahoy Comics, λοιπόν, η οποία μας υπόσχεται περισσότερο γέλιο, καθώς οι περιπέτειες των τριών jocks συνεχίζονται.