War Of The Realms #4

Malekith + Venom= BFFs (χωρίς λόγο)
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

War Of The Realms #4

WriterJason AaronArtistRussell DautermanPublisherMarvel Comics

Σας είχα ήδη πει ότι το WAR OF THE REALMS είναι ένα καλό comic, μέχρι το τρίτο τεύχος του. Πού να κατατάσσεται, άραγε, το τέταρτο τεύχος;

Ο Malekith επιχειρεί να τιθασεύσει τον Venom, ώστε να τον χρησιμοποιήσει στις σταυροφορίες του. Παράλληλα, οι ήρωες της Γης αγωνίζονται να βρουν πιθανούς συμμάχους, ενώ η Freyja και ο Odin αναλαμβάνουν να καταστρέψουν την Bifrost του εχθρού, για να διακόψουν την συνεχόμενη έλευση ενισχύσεων.

Η σειρά είχε ξεκινήσει πολύ εκρηκτικά. Και η αλήθεια είναι πως παραμένει καλή, αλλά είναι απολύτως βέβαιο πως θα μπορούσε να είναι και καλύτερη! Το κυριότερο θέμα μου είναι ότι ο Jason Aaron βιάζεται λίγο με την ιστορία. Οι superheroes της Γης σώζουν τον Thor στο άψε σβήσε, βρίσκουν εύκολα καινούριους συμμάχους και, εν τέλει, καταφέρνουν να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις του Malekith σχετικά γρήγορα. Οπότε, με όλα αυτά να συμβαίνουν, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αγωνία πια, ούτε ιδιαίτερη ένταση.

Σε όλο αυτό δεν βοηθάει και η επιλογή του συγγραφέα να “σπρώξει” στην ιστορία χαρακτήρες που δεν ταιριάζουν απαραίτητα, όπως ο Venom και η Captain Marvel, μόνο και μόνο επειδή έχουν τις δικές τους ταινίες και είναι πιασάρικα κινηματογραφικά ονόματα.

Παρ’ όλα αυτά, το τεύχος έχει μερικές αξιομνημόνευτες σκηνές και είναι γραμμένο και σχεδιασμένο με προσοχή, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ελλιπές σε ποιότητα. Απλά, δεν αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες που έχει μια τόσο μεγάλης κλίμακας ιστορία. Κρίμα…