The Flash S05E22

Legacy

Έχοντας τελειώσει όλες οι τηλεοπτικές σειρές της DC στο The CW, είναι πλέον ασφαλές να πούμε πως αυτή ήταν ίσως η χειρότερη χρονιά στο σύνολό της για το Arrowverse. Ο αποδιοπομπαίος τράγος ήταν, μία ακόμη φορά, το ARROW (ευτυχώς στο Crisis τελειώνει επιτέλους), το LEGENDS έγινε ένα σαχλαμαροπαραμυθάκι, οπότε ας δούμε τι κατάφερε το THE FLASH, σε μία σεζόν που, παραδόξως, τόλμησε αρκετά να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες δύο μέτριες προς κακές σεζόν.

Στο 22ο επεισόδιο έχουμε το τέλος της ιστορίας με την δεύτερη και ακόμα πιο βαρετή Cicada, αλλά ταυτόχρονα ένα επικό twist, με τον πραγματικό villain της σεζόν. Reverse Flash, μας έλειψες. Διότι o Cicada δεν ήταν άσχημος για villain, αλλά σε σχέση με τους προηγούμενους season villains, είναι b προς c-list. Δεν γίνεται να κρατήσεις με δαύτον 22 επεισόδια. Σαφώς και αυτός, καθώς και ο “πανέξυπνος” villain της προηγούμενης σεζόν, είναι προτιμότεροι από το αίσχος που το λέγανε Savitar και ήταν τραβηγμένο από όλα τα μαλλιά των μαλλιάδων της Earth-1. Όμως αποδείχθηκε πολύ σύντομα, πολύ λίγος.

Το ενδιαφέρον story της σεζόν ήταν η σχέση της Nora με τον πατέρα της, καθώς και η μυστηριώδης βοήθεια που τόσο απλόχερα έδινε ο Reverse Flash. H Nora εμφανίστηκε από το πουθενά, χαρίζοντας παραδόξως φρέσκο αέρα σε μια κουρασμένη σειρά, που είχε αρχίσει να επιβραδύνει μετά από τόσα αναμασήματα. Στο πρώτο μισό του επεισοδίου, λοιπόν, έχουμε επιτέλους το τέλος του Cicada story arc, και στο δεύτερο μισό, τον απόλυτο χαμό, μαζί με ίσως ένα από τα καλύτερα και ικανοποιητικότερα φινάλε του Arrowverse! Εξελίσσονται όλοι οι χαρακτήρες της Team Flash, σε απρόσμενο βαθμό, προετοιμάζοντάς μας για έναν αρκετά διαφορετικό 6ο κύκλο.

Κλείνοντας, θα πω όμως ένα ευχολόγιο. Ναι, το φινάλε ήταν βαρβάτο. Όμως η σεζόν και η ίδια η σειρά έχει κουράσει. Κάποια επεισόδια ήταν τόσο filler, που θα ζήλευε και ο Naruto. Θα ευχηθώ το ερχόμενο και πολλά υποσχόμενο crossover, “Crisis”, να είναι το τέλος όλων των σειρών της DC στο The CW και την άλλη δεκαετία το DC Universe να είναι το μόνο που θα βγάζει τηλεοπτικές σειρές της DC, ειδικά από τη στιγμή που μας έδωσε την καλύτερη live action σειρά της DC (και όχι μόνο) ever, το DOOM PATROL. Γιατί το Disney+ έρχεται και η Marvel θα είναι αμείλικτη…

Φυσικά, οι κύριοι κερδισμένοι από αυτό τον πόλεμο θα είμαστε εμείς, οι τηλεθεατές. Αλλά αν σκεφτεί κανείς πόσα filler και κακογραμμένα adaptations έχουμε καταναλώσει, πιστεύω ήρθε η ώρα να δικαιωθούμε. Ήρθε η ώρα οι comics-based σειρές να συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των ιστοριών και χαρακτήρων, χωρίς να θυσιάζουν τίποτα στο βωμό της εύκολης και κλισέ διασκέδασης, αλλά να προσφέρουν τροφή στη φαντασία μας. Αυτό είναι το πραγματικό legacy του CW.