Heroes In Crisis #9

Μια πολυδιαφημισμένη ιστορία που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Heroes In Crisis #9

WriterTom KingArtistClay MannPublisherDC Comics

Το τελευταίο τεύχος του ΗEROES IN CRISIS έχει κυκλοφορήσει, ολοκληρώνοντας μια ιστορία που ίσως να είχε περισσότερα από όσα έπρεπε, συνδυάζοντας το μυστήριο με το ταξίδι στο παρελθόν και τον εξανθρωπισμό των ηρώων της DC, περιορίζοντάς τους σε ένα περιβάλλον, όπου μπορούσαν να εκφράσουν τα τραύματα, τις ανασφάλειες και τις αδυναμίες τους. Ο Wally West αποδείχθηκε ο πιο βασανισμένος ήρωας από όλους και δεν άντεξε όσα τραγικά γεγονότα έχουν συμβεί στη ζωή του, αλλά στο τέλος καταφέρνει να βρει ξανά κάποια ψήγματα της λογικής του, καθώς συζητά με τον μελλοντικό εαυτό του.

Μια ιστορία που διαφημίστηκε διαφορετικά και κουβαλούσε το όνομα του υπερ-επιτυχημένου Tom King, εν τέλει δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, ενώ παράλληλα στόχευσε στη ριζική αλλαγή ενός από τους πιο ελπιδοφόρους ήρωες του σύμπαντος στο οποίο εξελίσσεται. Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί ότι η δύναμη του Τom Κing έγκειται στην αποδόμηση των ηρώων και στην ψυχογράφηση τους, κάτι το οποίο πετυχαίνει στο HEROES IN CRISIS. Οι εξομολογήσεις στην κάμερα ήταν το δυνατό σημείο του comic και ο σεναριογράφος φαίνεται ότι προσπάθησε να εξερευνήσει τον ψυχισμό διάσημων, αλλά και λιγότερο γνωστών superheroes.

Το εξαιρετικό artwork, επίσης, ανέδειξε το πολύ άρτιο αυτό comic, από αισθητικής άποψης. Δυστυχώς, όμως, το artwork δεν είναι αρκετό για να κρύψει τα πολλά προβλήματα του comic και την αχρείαστα πολύπλοκη ιστορία που ήδη μας στοίχισε θύματα, χωρίς να προσφέρει έναν ικανοποιητικό λόγο, πέρα από το ότι “ο Wally τρελάθηκε”. Άκρως αμφιλεγόμενο και υποδεέστερο των προσδοκιών, το HEROES IN CRISIS, μπορεί να έχει ενδιαφέρον και να παραθέει ορισμένες σημαντικές στιγμές, αλλά σαφέστατα αποτελεί μια από τις λιγότερο επιτυχημένες δουλειές του Tom King.