Hard Rock Vol. 2 #1

Μάρκος Δεμάρκος ιζ μπακ!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hard Rock Vol. 2 #1

Writer/ArtistTasmarPublisherJemma Press

To HARD ROCK είχαμε να το διαβάσουμε από τις αρχές της δεκαετίας, οπότε και σταμάτησε ο πρώτος κύκλος, δίνοντας τη θέση του σε άλλες ιστορίες, στις σελίδες του KRAK KOMIKS (http://www.comicdom.gr/2015/06/21/krak-komiks/). Δεν ήταν άσχημες, όμως αυτό που αγάπησε το κοινό, ήταν η βασική ιστορία, με πρωταγωνιστή τον αντισυμβατικό ρέμπελο από τη Σύρο, Μάρκο Δεμάρκο. Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, λίγο πριν μας αφήσει η δεκαετία!

Στις 36 σελίδες του πρώτου τεύχους, του οποίου το εξώφυλλο είναι φόρος τιμής στο LOVE & ROCKETS #1, διαβάζουμε το δέκατο κεφάλαιο του HARD ROCK. Βρισκόμαστε στα Εξάρχεια του 2000, όπου ο Μάρκος δουλεύει σε ένα μίζερο τυπογραφείο. Εκεί, γνωρίζει την Στέλλα, μία geek κομίστρια, η οποία του ζητάει να βγουν ραντεβού στο ερχόμενο Φεστιβάλ Κόμικς. Ο Μάρκος δέχεται, δίχως όμως να έχει λογαριάσει την υπάρχουσα σχέση του με μία horny τραγουδίστρια. Κάπως έτσι, γίνεται ο χαμός στο Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα εξελίσσονται, σιγά και σταθερά, όλοι οι νέοι χαρακτήρες. Στο οπισθόφυλλο, υπάρχει ένα γλυκόπικρο μονοσέλιδο με τον Γόγο, που ξέμεινε στη Σύρο.

Ομολογώ πως το αγαπημένο μου, μέχρι στιγμής, story arc ήταν το πρώτο, καθώς δεν ενθουσιάστηκα τόσο με το δεύτερο arc, που διαδραματιζόταν στον στρατό. Όμως, αυτό το story arc είναι φρέσκο, μοσχομυρίζει comic con και geek society, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά, το όμορφο σχέδιο του Τάσου αναπνέει απίστευτα, χάρη στην πρωτοβουλία να τυπωθεί σε μεγάλο μέγεθος! Όσον αφορά στη διατήρηση του grayscale, εγκρίνω!

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε και σας περιμένει όλους. Ακόμα να το πάρετε; Έχει και δώρο βαρβάτη διπλή έγχρωμη αφίσα!