Snow White With The Red Hair Vol. 1

Απρόσμενα ενδιαφέρον και ευχάριστο ανάγνωσμα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Snow White With The Red Hair Vol. 1

Writer/ArtistSorata AkidukiPublisherViz Media

Η Shirayuki είναι μια νέα κοπέλα, η οποία γεννήθηκε με ένα πολύ σπάνιο, για την εποχή της, χαρακτηριστικό. Έχει κατακόκκινα μαλλιά, τα οποία προκαλούν θαυμασμό στους γύρω της, τόσο λόγω της ομορφιάς τους, αλλά και της σπανιότητάς τους. Ωστόσο, πέρα από το θαυμασμό, προκαλούν και αρκετούς μπελάδες, καθώς ο πρίγκιπας της χώρας που ζει η Shirayuki, την επιλέγει για παλλακίδα του, λόγω των μαλλιών της. Η πρωταγωνίστρια ξεφεύγει, αλλά πέφτει θύμα απαγωγής…

Στο δρόμο της, εμφανίζεται ο Zen, πρίγκιπας της γειτονικής χώρας, και μεταξύ των δύο σχηματίζεται μια πολύ δυνατή φιλία, η οποία φαίνεται να έχει αρκετές προοπτικές. Ο Zen θα βοηθήσει την Shirayuki να αποφύγει κάμποσες επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά και θα τη βοηθήσει να εκπληρώσει τα όνειρά της.

Μπορεί το story να μην ακούγεται πολύ συναρπαστικό εκ πρώτοις, ωστόσο το πρώτο volume εισάγει αρκετούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες και καταστάσεις. Η δράση δεν συγκινεί, αλλά η ανάγνωση του manga ήταν αρκετά – εώς πολύ – ευχάριστη, παρ’ όλους τους ενδοιασμούς που είχα διαβάζοντας την περίληψη στο back cover του volume. Σαφέστατα, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.