Silver Surfer: Black #1

Ψυχεδέλεια μόνο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Silver Surfer: Black #1

WriterDonny CatesArtistTradd MoorePublisherMarvel Comics

Πριν κάτι μήνες, όταν έγραφα στην στήλη των Previews Picks, είχα λιγουρευτεί αυτή την κυκλοφορία από την Marvel και σας είχα υποσχεθεί πως σίγουρα θα της έριχνα μια ματιά. Άξιζε τον κόπο άραγε η αναμονή;

Στο SILVER SURFER: BLACK #1, ο αγγελιοφόρος του Galactus θυσιάζεται α λα Gandalf, για να σώσει τους συμμάχους του. Αντί να πεθάνει, όμως, ξεβγάζεται σε μια πολύ περίεργη άκρη του γαλαξία, στην οποία θα έρθει σε επαφή με καινούργιους κινδύνους.

Τι ωραίο τευχάκι! Όχι επειδή έχει κάτι το εξαιρετικά καινοτόμο, αλλά επειδή είναι υποδειγματικό παράδειγμα μιας άριστης συνεργασίας συγγραφέα και σκιτσογράφου.
Ο Donny Cates μπαίνει στο πετσί του Silver Surfer και εξιστορεί όλη την ιστορία με εσωτερικό μονόλογο. Αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, όσον αφορά στην 9η Τέχνη (και ιδιαίτερα το κομμάτι του mainstream), καθώς το συγκεκριμένο είδος αφήγησης μπορεί εύκολα να κουράσει. Ο Cates, όμως, εκτελεί το έργο του όμορφα και ελαφρώς λογοτεχνικά, με αποτέλεσμα η ιστορία να έχει εξαιρετική ροή.

Ο συνεργάτης του, ο Tradd Moore, παραδίδει μια τόσο ξεχωριστή δουλειά, που φτάνει πάνω σου σαν δροσερός αέρας ανανέωσης όταν γυρίζεις την κάθε σελίδα. Τα συστατικά της επιτυχίας; Ψυχεδέλεια, ψυχεδέλεια και μόνο ψυχεδέλεια. Κάθε panel μοιάζει με κομμάτι περίεργου ονείρου που είδε ο καλλιτέχνης ένα βραδάκι όπου, παρέα με τον Cates, είχαν καπνίσει λίιιγο περισσότερο από όσο έπρεπε. Το καλλιτεχνικό κομμάτι, λοιπόν, είναι τόσο περίεργο και τόσο ωραίο, που κάνει από μόνο του το τεύχος μια σπουδαία και αρκετά ασυνήθιστη επιλογή από το ράφι με τα comics της Marvel.

Συνοψίζοντας, το SILVER SURFER: BLACK παίρνει πέντε κοσμικά αστεράκια και μας κάνει να ανυπομονούμε για πολλά περισσότερα!