Invisible Kingdom #3

Ένα sci-fi παραμύθι
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Invisible Kingdom #3

WriterG. Willow WilsonArtistChristian WardPublisherDark Horse Comics (Berger Books)

Η Karen Berger συνέδεσε, ως editor, το όνομά της με τη χρυσή εποχή της Vertigo. Για το λόγο αυτό, η Dark Horse έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο imprint για τους τίτλους που εκείνη επιμελείται αυτόν τον καιρό. Εντούτοις, κανένα από τα μέχρι τώρα “Berger Books” δεν με είχαν συγκινήσει, μέχρι το INVISIBLE KINGDOM.

Στο τρίτο τεύχος, οι πρωταγωνίστριες βρίσκονται κυνηγημένες από τις δύο πλευρές της συνωμοσίας και η μοίρα, μαζί και η μικρή παρέμβαση του Rath, τις φέρνει κοντά.

Το σενάριο δεν είναι κάτι το πρωτότυπο. Δύο μέλη αντικρουόμενων κοινοτήτων ανακαλύπτουν ότι οι πλευρές τους στην πραγματικότητα συνεργάζονται κι έρχονται κοντά. Δύο γυναίκες κυνηγημένες από όλους, με μόνο όπλο την τύχη και την πίστη τους, κυρίως η μία στην άλλη. Αν η Grix ήταν άντρας, το ειδύλλιο θα ήταν αναπόφευκτο. Τώρα, απλώς δεν ξέρουμε.

Παρ’ όλα αυτά, δε μπορούμε να αρνηθούμε ότι η G. Willow Wilson, γνωστή από το καινούριο Ms. MARVEL, γράφει ωραία τις “Space Nuns” (ή “Nones”). Αυτό ενισχύεται, αναμφισβήτητα, από το ασυνήθιστο σχέδιο του Christian Ward. Με τεχνοτροπία ανάμεσα στην ζωγραφική και το συνηθισμένο σχέδιο comics, δένει ταιριαστά το sci-fi με το παραμύθι.