Trust Fall #1

Ασκήσεις εμπιστοσύνης, αλλά για πόσο;

Από τηλεκινητικούς ξέρουμε. Μεγαλώσαμε με τηλεκινητικούς. Ένας ακόμα δεν είναι δα και τόσο μεγάλο θέμα. Πρέπει, όμως, να παραδεχτούμε ότι η παρουσίαση του comic παρέχει αρκετές πληροφορίες, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να μπει στη διαδικασία να διαβάσει για έναν ακόμα τηλεκινητικό.

Η Ash είναι η πρωταγωνίστρια της ιστορίας. Διαθέτει τηλεκινητικές ικανότητες. Μπορεί να μεταφέρει τα πάντα με ένα κούνημα των δακτύλων της, αλλά δεν μπορεί να τηλεμεταφέρει τον εαυτό της. Για την οικογένειά της είναι πολύτιμη. Βλέπετε, η οικογένειά της δεν είναι τυχαία, αλλά είναι μια υψηλού επιπέδου εγκληματική οργάνωση. Η ικανότητα της Ash την καθιστά, λοιπόν, ένα εξαιρετικό όπλο στα χέρια τους και για τον λόγο αυτό είναι, με τον δικό τους τρόπο, υπερπροστατευτικοί μαζί της. Για την ακρίβεια, την έχουν έγκλειστη με υψηλά μέτρα ασφαλείας μέσα στο σπίτι, απ’ όπου βγαίνει μόνο για ειδικές αποστολές.


TRUST FALL ονομάζεται εκείνη η άσκηση εμπιστοσύνης, όπου ζητείται από ένα άτομο να αφήσει το σώμα του ελεύθερο να πέσει προς τα πίσω, χωρίς να βλέπει και χωρίς να προσπαθήσει να συγκρατηθεί, πιστεύοντας μόνο ότι όποιος είναι από πίσω του θα το πιάσει, αποτρέποντας την πτώση στο έδαφος. Αυτήν την τυφλή εμπιστοσύνη προσπαθεί να αναπτύξει η οικογένεια σε σχέση με την Ash και είναι το κεντρικό θέμα του comic. Όμως, σε ποιο βαθμό μπορεί αυτή η εμπιστοσύνη να κερδηθεί και να μείνει ατόφια;

Το συγκεκριμένο comic αποτελεί μια μίξη από crime, noir και superhero genre. Είναι ενδιαφέρουσα η κεντρική ιδέα και η ανάπτυξή της έχει γίνει μεθοδικά, δεν παύει όμως η ροή της ιστορίας σε κάποια σημεία να μπερδεύει τον αναγνώστη, ενώ βρήκα ορισμένες σελίδες κάπως κουραστικές και ανακυκλούμενες. Πολύ έξυπνο το τρικ της διπλής αφήγησης με τη χρήση επεξηγήσεων εννοιών του βασικού κειμένου μέσω εσωτερικού μονολόγου με μορφή ανάλυσης λήμματος σε λεξικό. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ταυτόχρονα η δράση και η εξέλιξη, όπως τη βλέπουμε στα panels, αλλά και η εισαγωγή των στοιχείων της ιστορίας. Τέλος, η ανάπτυξη του κεντρικού χαρακτήρα είναι πολύ καλή.

Αξίζει να σταθούμε στο εξαιρετικό artwork. O Chris Visions καταφέρνει μέσα από μια φοβερή δουλειά να αποδώσει όλα τα συναισθήματα και την ένταση του σεναρίου. Ταυτόχρονα γεμίζει τις σελίδες με άκρως εντυπωσιακές εικόνες με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του.

Σε γενικές γραμμές, το πρώτο τεύχος της σειράς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πετυχημένο. Η εισαγωγή επιτυγχάνεται, όπως και η γνωριμία με τον βασικό χαρακτήρα. Το θέμα της εμπιστοσύνης είναι το κυρίαρχο και επομένως φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε ένα κατασκοπικό θρίλερ με υπερδυνάμεις. Πολύ ενδιαφέρον και το artwork, αλλά πέραν αυτών και όσων θετικών προαναφέρθηκαν, δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί το εν λόγω έργο να διατηρήσει το ενδιαφέρον τόσο, ώστε να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από καλούτσικο.