The No Ones #1

There is no show business like superhero business
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The No Ones #1

WriterJim KruegerArtistWell-BeePublisherCave Pictures Publishing

Η αποδόμηση του superhero genre στα comics είναι μία τάση η οποία, αν και σαφώς έχει ωριμάσει, απέχει πολύ από το να φθαρεί και να γίνει τετριμμένη. Ιδίως τώρα, που όλοι περιμένουν την τηλεοπτική μεταφορά του THE BOYS.

Σε αυτό το πνεύμα έρχεται και το THE NO ONES, από τους Jim Krueger και Well-Bee. Οι BASTION είναι μια ακόμα ομάδα υπερηρώων τύπου Justice League, με τα αντιπροσωπευτικά “Superman”, “Mother Figure”, “Dark Magician” κ.λπ. μέλη της. Η λεπτομέρεια είναι ότι έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά στη δημόσια εικόνα τους. Την παρουσίαση ενός Τέλειου Παραδείγματος για τον κόσμο, αλλά και την εύνοια των χορηγών.

Παρένθεση: η προσπάθεια πώλησης action figures ως μέσο παρουσίασης της ομάδας, είναι μια πανέξυπνη κι εντελώς “to the point” ιδέα.

Κι έπειτα, έρχεται το twist, που αποτελεί και την αφορμή της ιστορίας. Μια μέρα ξυπνάνε και δεν τους θυμάται κανείς. Έχουν εξαφανιστεί, ως οντότητες, από προσώπου γης. Πώς και γιατί έγινε αυτό; Η απάντηση θα αποτελέσει την ουσία της σειράς.

Ένα ενδιαφέρον ξεκίνημα από μια άγνωστη, σε εμένα, εκδοτική. Το artwork του Well-Bee είναι τραχύ και noir, που ταιριάζει στην ιστορία. Βέβαια, δεν θα με χάλαγε αν υπήρχε μια πιο παραδοσιακή, γυαλιστερή απόδοση των ηρώων. Ίσως έτσι να ήταν και πιο ταιριαστό με την όλη “ψευτιά” που προσπαθεί να παρουσιάσει.

Αν κανένας δεν είναι παρών, να τους βλέπει που σώζουν τον κόσμο, συνεχίζουν να τον σώζουν;