Batman #74

Ένα υπέροχο, σχεδόν αλληγορικό φινάλε
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #74

WriterTom KingArtistMikel JaninPublisherDC Comics

Ο Tom King μας έχει συνηθίσει σε καλογραμμένες ιστορίες με αλληγορίες και ανάλυση χαρακτήρων. Και παρ’ όλες τις ανησυχίες που είχα για το που θα πάει το συγκεκριμένο storyline, ο συγγραφέας ανταποκρίθηκε.

Το τελευταίο μέρος της ιστορίας “The Fall And The Fallen”, δίνει το καταλληλότερο και πιο ουσιαστικό τέλος. Το όλο τεύχος έχει μια ατμόσφαιρα που κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στη nightmare σεκάνς του BATMAN V SUPERMAN και σε κάποιο βιβλίο εσωτερικής αναζήτησης.

Ο Batman μαζί με τον πατέρα του – τον Flashpoint Batman, δηλαδή – προχωρούν στην έρημο, σε αναζήτηση ενός μυθικού λάκκου. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται, ο παραλληλισμός και οι αλληγορίες παίρνουν φωτιά και το φινάλε είναι όσο δυνατό θα μπορούσε. Υπάρχει αίμα, βία και νιώθεις την σύγκρουση των χαρακτήρων, όχι μόνο σε φυσικό επίπεδο.

Το τεύχος καταφέρνει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα του παραμυθιού που θέλει να έχει και ταυτόχρονα να σκάψει βαθύτερα στον μύθο του Batman. Τα τελευταία καρέ της ιστορίας έχουν κάτι το ποιητικό και αφήνουν την κατάληξη ανοιχτή σε ερμηνείες, θυμίζοντας κάτι από INCEPTION.