Batman #75

Ενδιαφέρον, αλλά ίσως κινδυνεύσει από το ίδιο του το hype...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #75

WriterTom KingArtistTony S. DanielPublisherDC Comics

Στο πρώτο τεύχος του storyline “City Of Bane”, βλέπουμε μια διαφορετική πραγματικότητα. Ο Batman έχει εξαφανιστεί από την Gotham, ή έχει ηττηθεί, κατά τα λεγόμενα του Bane, και πλέον τον έλεγχο της πόλης τον έχουν οι εγκληματίες. Στη χαρακτηριστική εναρκτήρια σεκάνς του τεύχους, βλέπουμε τον Joker και τον Riddler να εκτελούν χρέη αστυνομικών και να καταφθάνουν στον τόπο ενός εγκλήματος. Ειρωνικό και συνάμα ανατριχιαστικό.

Όσο η ιστορία προχωράει, ο King κάνει αρκετά καλή χρήση του μυστηρίου, καθώς σου δίνει “τόσα όσα” στοιχεία, ώστε να προχωράς στην επόμενη σελίδα. Ωστόσο, αφήνει από έξω, τεχνηέντως, τα πιο σημαντικά και κρίσιμα κομμάτια αυτού του χάους που επικρατεί στην πόλη.

Τον ημίγυμνο και χτυπημένο Bruce Wayne, τον βρίσκει αναίσθητο στα χιόνια η Selena Kyle, και ο Alfred έχει έναν σουρεαλιστικό διάλογο με τον Thomas Wayne, a.k.a. current Batman, και του υπόσχεται πως όταν εκείνος επιστρέψει, θα το μετανιώσουν όλοι.

Το τεύχος είναι καλό και το μυστήριο που πλέκει, αν και σύνθετο, προς το παρόν λειτουργεί. Το τεντωμένο σχοινί που βαδίζει, όμως, ίσως υποχωρήσει κάτω από το τεράστιο βάρος του Bane, αλλά και του ίδιου του του hype.