Justice League #28

Στην αυγή του πολέμου
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #28

WriterJames Tynion IVArtistsJavier Fernandez, Daniel SamperePublisherDC Comics

Στο φινάλε του “Apex Predator”, ο Martian Manhunter και η Hawkgirl βρίσκονται ακόμη μια φορά στα ίχνη του Luthor, με τον τελευταίο να φανερώνεται στον J’onn. Παράλληλα ένα κομμάτι της ομάδας αναζητά τον Anti-Monitor στον Qward, ενώ οι Shayne, Starro και Starman, κάνουν τη δική τους έρευνα. Τί γίνεται, όμως, όταν ο Luthor αποκαλύπτει τα μεγαλόπνοα σχέδιά του;

Όπως και σε όλο το arc, έτσι και στο τέλος του, η ιστορία επικεντρώνεται στο δίδυμο J’onn και Lex και την ιστορία που τους συνδέει με την Perpetua. Ο Lex, ως συνήθως, ξεπερνά συνεχώς τον εαυτό του, σε σχέδια αλλά και σε φυσιολογία, καθώς κάνει την ύστατη προσπάθεια να προσκαλέσει τον J’onn στην πλευρά του Doom. H σχέση των δύο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και κάθε φορά δείχνει να εμβαθύνει, αν και ο Manhunter έχει λίγο κοινότοπες αντιδράσεις, δεδομένων των συνθηκών.

Στο κομμάτι του artwork, ο Fernandez συνεχίζει, δυστυχώς, να απογοητεύει με το αδιάφορο και εξομαλυντικό σχέδιό του, με αρνητικό αποκορύφωμα την απεικόνιση του Lex, κυρίως στις τελευταίες σελίδες. Από την άλλη, ο Sampere κάνει ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο στο comic, με γραμμές που θυμίζουν αρκετά αυτές του Jimenez, αποδίδοντας τους χαρακτήρες με έναν αρκετά ρεαλιστικό τρόπο.

Λίγα αλλά σημαντικά revelations, κατά τόπους μεστό σχέδιο και ένα twist για την αρχή του “Justice-Doom War”. Εν ολίγοις, ένα αξιοπρεπέστατο τεύχος.